Novartis: Πρωτοφανής εισήγηση εισαγγελέως μία μέρα πριν την σύνταξη!

Η Β. Θεοδώρου την τελευταία ημέρα της στο δικαστικό σώμα προδικάζει και παίρνει θέση υπέρ των εμπλεκόμενων πολιτικών

Must Read

Να εξεταστούν ενώπιον της ανακρίτριας με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας, άνευ προστασίας, προτείνει η απερχόμενη λόγω συνταξιοδότησης αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου προς το Δικαστικό Συμβούλιο του ανωτάτου δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με την 46 σελίδων πρόταση της, ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» να εξεταστούν με τα στοιχεία ταυτότητας τους «για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας στην υπόθεση του πρώην υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου και λοιπών», όπως υποστηρίζει.

Tάσσεται ουσιαστικά υπέρ των εμπλεκόμενων πολιτικών που ζητούν να βγουν οι «κουκούλες»

Αν και οι μάρτυρες καταθέτουν στην υπόθεση Novartis υπό καθεστώς προστασίας, η κυρία Θεοδώρου θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία συνάφεια, ούτε σε νομικό ούτε σε ουσιαστικό επίπεδο, με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

«Καθίσταται πρόδηλο ότι οι δύο αυτές δικογραφίες είναι άσχετες μεταξύ τους ως εκ τούτου η προστασία που απολαμβάνουν οι δύο μάρτυρες στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την κύρια υπόθεση Novartis δεν μπορεί να ισχύσει και για την υπόθεση που ερευνάται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου με βάση τη δίωξη που άσκησε η Ολομέλεια της Βουλής», αναφέρει. «Δεν μπορεί η υπό προστασία μάρτυρες να είναι στο διηνεκές και για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση υπό καθεστώς απαραβίαστης προστασίας, γιατί έτσι θα απαξιωθεί ο θεσμός των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος» συμπληρώνει.

Η απερχόμενη εισαγγελέας τάσσεται ουσιαστικά υπέρ των εμπλεκόμενων πολιτικών που ζητούν να βγουν οι «κουκούλες».

Αναφέρει σχετικά:

«Σε ένα κράτος δικαίου, αν αναμφίβολα πρέπει να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να αποτρέπεται η λεηλασία του δημόσιου χρήματος, εξίσου πρέπει να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης και πολύ περισσότερο τα δημόσια πρόσωπα να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή και την αξιοπρέπεια τους από την “ανθρωποφαγία”. Άλλωστε η προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να φθάνει μέχρι του σημείου να δυσχεραίνεται η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και επέρχεται σημαντικός περιορισμός βασικών αρχών».

Όμως η Β. Θεοδώρου έχει την άποψη ότι δεν έπρεπε να καταθέσουν εξαρχής οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς τα πραγματικά τους στοιχεία, αμφισβητώντας τους συναδέλφους της που έκριναν το αντίθετο όλα αυτά τα χρόνια… Μάλιστα μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και προδικάζει πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση δωροδοκιών πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία!

Την τελευταία ημέρα της στο δικαστικό σώμα, η από αύριο συνταξιούχος Βασιλική Θεοδώρου προδικάζει αν και η έρευνα από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς είναι σε εξέλιξη...

Ισχυρίζεται ότι δεν κατέθεσαν κάτι το ουσιώδες, ούτε πιθανολογήθηκε κίνδυνος εκφοβισμού η αντεκδίκησης σε βάρος τους από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Αναφέρει δε ότι οι εν λόγω μάρτυρες είχαν εξεταστεί στις ΗΠΑ και απέβλεπαν σε ίδιο όφελος.

«Τόσο αυτοί που ζητούσαν να τεθούν υπό προστασία όσο και η Εισαγγελέας Διαφθοράς θα έπρεπε να αιτιολογούν σε ποια στοιχεία θεμελιώνουν τον κίνδυνο των μαρτύρων, όπως π.χ διότι οι καταγγελλόμενοι είναι κακοποιοί, έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις βίας η είναι μέλη εγκληματικής η τρομοκρατικής οργάνωσης. Όμως επειδή δεν μπορούσαν να επικαλεστούν κάτι από όλα αυτά, γιατί οι καταγγελλόμενοι ήταν πολιτικά πρόσωπα ( υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, διοικητής Τράπεζας Ελλάδος) ανέγραψαν, οι αιτούντες μάρτυρες να τεθούν υπό προστασία και οι εισαγγελείς ανέφεραν μόνον τα στοιχεία του νόμου (δεν έγινε καμία αξιολόγηση)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This