Τρίτη 3/8/2021

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι και οι 13 συλληφθέντες

Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε τρεις εξ αυτών, που φέρεται να αποτελούν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, και οι 13 συλληφθέντες που κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με κοινή απόφαση του ανακριτή οικονομικού εγκλήματος και του εισαγγελέα.

Οι 13 κατηγορούμενοι, μέλη πολυμελούς και εντυπωσιακά δικτυωμένης εγκληματικής οργάνωσης, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε και στην οποία συμπεριλαμβάνονται 65 ακόμα άτομα, ανάμεσά τους 54 γιατροί, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, η οποία προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ.

Σε τρεις από αυτούς, που φέρονται να αποτελούν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ οι υπόλοιποι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Θυμίζουμε πως οι βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν πως η σε βάρος τους υπόθεση εξυπηρετεί τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τούς οφείλει ποσό που φθάνει τα 2.000.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ