Ένοχοι οι «σκληροί» της Γαλακτοκομικής Σχολής – Ξέσπασε σε κλάματα η μάνα του Γιακουμάκη

Ένοχοι, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση οι πέντε από τους οκτώ

Must Read

Με την απόφαση της ενοχής των «σκληρών» της Γαλακτοκομικής Σχολής που έκαναν «κόλαση» τη ζωή του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των 8 εφέσεων και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι όπως και στην πρωτόδικη απόφαση.

Οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που τότε ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε και η εισαγγελέας πρότεινε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο αγώνας της οικογένειας

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη που επί 6,5 χρόνια στάθηκε με παραδειγματική αξιοπρέπεια στον αγώνα για την δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους, λύγισε μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα πέφτοντας στην αγκαλιά του συζύγου της, ενώ η αδερφή του αδικοχαμένου φοιτητή αδυνατούσε να κρατήσει κι εκείνη τα δάκρυα της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, στους πέντε από τους οχτώ κατηγορούμενους επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 36 μηνών, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις η ποινή προέβλεπε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ο ένατος κατηγορούμενος είχε αθωωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This