Τρίτη 3/8/2021

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για πατρινό αθλητικό παράγοντα – Καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

Έρχονται και άλλες καταθέσεις - Η καταγγέλλουσα υπάλληλος έχει προτείνει 7 πρόσωπα να μιλήσουν ενόρκως

Μάρτυρες «καίνε» τον πατρινό παράγοντα της Ομοσπονδίας μπάσκετ, τον οποίο είχε καταγγείλει προ τετραμήνου γυναίκα, υπάλληλος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από το 2014 έως το 2018!

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι πέραν της υπαλλήλου, έχουν ήδη καταθέσει δυο συγγενικά πρόσωπα και μια υπάλληλος της Ομοσπονδίας που προτάθηκαν από την πλευρά της καταγγέλλουσας.

Συνολικά η υπάλληλος έχει προτείνει 7 πρόσωπα να καταθέσουν ενόρκως. Οι καταθέσεις δίδονται αυτές τις μέρες στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, που βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εισαγγελία της Πάτρας.

«Καίνε» οι μαρτυρίες

Η καταγγέλλουσα δήλωσε ότι γνώριζε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την πλευρά του υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι επειδή η υπάλληλος δεν «ενέδιδε», δεχόταν ψυχολογικές επιθέσεις και βίωνε -είπε χαρακτηριστικά- «mobbing», ενώ εργασιακά έχει περιθωριοποιηθεί και δεν συμμετέχει πλέον στην προετοιμασία μπασκετικών διοργανώσεων, που είναι μέσα στα καθήκοντά της. Κατέθεσε, επίσης, ότι η συνάδελφός της είχε καταγγείλει σε αξιωματούχους της ΕΟΚ την απόπειρα βιασμού και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά στα γραφεία της ΕΟΚ απλώθηκε πέπλο συγκάλυψης.

Έρχονται και άλλες καταθέσεις

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων και οι άλλοι τέσσερις μάρτυρες που έχουν προταθεί από την καταγγέλλουσα υπάλληλο και στη συνέχεια θα κληθούν οι μάρτυρες που θα προταθούν από την πλευρά του πατρινού υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας.

Σίγουρη θεωρείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν πτυχές της υπόθεσης που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και οι οποίες συνηγορούν υπέρ της βεβαιότητάς του.

Τι είχε προηγηθεί της υπόθεσης

Η σοβαρή καταγγελία της υπαλλήλου ήλθε στο φως της δημοσιότητας προ 4μήνου. Την είχε αποστείλει στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Όπως είχε γράψει και το newsbreak.gr, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή της σχετικά με καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται να αφορά απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε γυναίκα υπάλληλο της ΕΟΚ από παράγοντα της Ομοσπονδίας, τονίζει το γεγονός ότι η χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει η καταγγελία, είναι λίγο πριν τις εκλογές της ΕΟΚ (28 Μαρτίου).

Διαβάστε ακόμα:

ΕΟΚ: «Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ