Αθωώθηκε ισοβίτης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για εμπόριο ναρκωτικών!

Είχε καταδικαστεί για εισαγωγή και μεταφορά 40 κιλών skunk από την Ισπανία στην Ελλάδα

Must Read

Τη ρήση πως είναι… τυφλή η Δικαιοσύνη, φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών οι οποίοι αθώωσαν 48χρονο κατηγορούμενο που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια.

Ο κατηγορούμενος που εμπορευόταν πολύτιμους λίθους και κοσμήματα, διωκόταν από το 2015 για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελλάδα από την Ισπανία 40 κιλών υδροπονικής κάνναβης (skunk) και για το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι διωκτικές αρχές είχαν θεωρήσει ότι κωδικές ονομασίες στις τηλεφωνικές κλήσεις που είχε στη Βαρκελώνη, δεν αφορούσαν πολύτιμους λίθους, αλλά τη μεταφορά του ναρκωτικού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που κάνει θραύση στη νεολαία.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και στη συνέχεια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη συν 6 χρόνια κάθειρξης.

Μετά από πέντε χρόνια κράτησης στη φυλακή, ο 48χρονος αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό και αφέθηκε ελεύθερος, μετά από τον εγκλεισμό και διασυρμό του όλα αυτά τα χρόνια.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον κήρυξε ομόφωνα αθώο.

Αντίθετα οι συγκατηγορούμενοι του καταδικάστηκαν σε ποινές από 3 έως 13 χρόνια κάθειρξης.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση, καθώς οι πέντε Εφέτες έκριναν το αντίθετο απ’ ότι είχαν κρίνει οι συνάδελφοι τους στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο πουν τον είχαν καταδικάσει και μάλιστα με την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου για την αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μου. Είναι η δεύτερη μόλις περίπτωση στην καριέρα μου που η επιβληθείσα ισόβια κάθειρξη του πρωτόδικου δικαστηρίου καταλήγει σε αθώωση στο Εφετείο” δήλωσε ο συνήγορος του 48χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου.

“Η απόφαση αυτή αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι, όταν οι δικαστές έχουν θάρρος και αγνοούν αυθαίρετες κρίσεις και έωλα συμπεράσματα, η κερδισμένη στο τέλος είναι η ίδια η Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This