Κάθειρξη 9 ετών για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο στη Συγγρού

Καταδικάστηκαν οι δύο ξενοδόχοι και δύο Πακιστανοί υπάλληλοι

Must Read

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στην λεωφόρο Συγγρού που τυλίχθηκε στις φλόγες το Δεκέμβριο του 2019, προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών ατόμων.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ένας άντρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό.
Με την ίδια ποινή καταδικάστηκαν και δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ως φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού, οι οποίοι είχαν κατονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς.
Ο εμπρησμός είχε σημειωθεί στο ξενοδοχείο στις 5 Δεκεμβρίου 2019.
Οι δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι είχαν ρίξει βενζίνη σε κρεβάτια και μοκέτες σε δωμάτια του ξενοδοχείου που ήταν δίπλα στο κλιμακοστάσιο.
Ας σημειωθεί πως την ώρα του εμπρησμού είχαν κλείσει οι κάμερες ασφαλείας αλλά και συναγερμού του ξενοδοχείου που δυσχέραινε τις έρευνες της Αστυνομίας στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Στις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν αότι προχώρησαν στον εμπρησμό χωρίς αμοιβή αλλά γιατί είχε κινηθεί η διαδικασία έξωσης από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν τον παραμικρό λόγο να κάψουν την επιχείρηση.
Μάλιστα ανέφεραν πως για την ανακατασκευή και ανακαίνιση του ξενοδοχείου είχαν δαπανήσει 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία μόνο του κινητού εξοπλισμού ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο ευρώ.
Μετά την καταδίκη τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και χρηματικής εγγύησης 35.000 ευρώ για τους δύο ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και 7.000 ευρώ στους δύο αλλοδαπούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This