Ιωάννα Παλιοσπύρου: Γιατί υπάρχουν μόνο άνδρες ένορκοι στη δίκη (video)

Το προνόμιο που εκμεταλλεύτηκε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης

Must Read

Η πιο σημαντική ίσως δίκη της χρονιάς για την φριχτή επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, διεκόπη πριν καλά καλά ξεκινήσει και πήρε αναβολή για της 30 Σεπτεμβρίου.

Σύσσωμη η κοινωνία στέκεται στο πλευρό της 35χρονης Ιωάννας που βρήκε το σθένος και τη δύναμη να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με στόχο να αντικρίσει κατάματα την γυναίκα που προσπάθησε να την καταστρέψει.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην εκπομπή T-Live ανέφερε ότι η Ιωάννα δεχόταν πιέσεις από το περιβάλλον της να μην παραστεί στη δίκη καθώς η κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης: «Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη. Εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους» δήλωσε και χαρακτήρισε «ασέβεια» την κίνηση της Έφης Κ. να μην παραστεί στο δικαστήριο.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε γιατί στην δίκη, οι ένορκοι θα είναι μόνο άνδρες. Όπως είπε, η διαδικασία έγινε με κλήρωση όμως η υπεράσπιση είχε το δικαίωμα να εξαιρέσει τις τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν: «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν» δήλωσε.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση αυτή έγινε από την υπεράσπιση με το σκεπτικό ότι οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι από την υπόθεση σε σχέση με τις γυναίκες που μπορεί να επηρεαστούν συναισθηματικά από το δράμα και τον Γολγοθά που βιώνει η Ιωάννα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This