Το Ειρηνοδικείο Αθήνας έσωσε πρώτη κατοικία ανέργων από τα κοράκια!

Τριετές «πάγωμα» δόσεων για δανειολήπτες

Must Read

Ζευγάρι ανέργων θα σώσει την πρώτη κατοικία του καταβάλλοντας 400 δόσεις των 120 ευρώ

Πλήρη απαλλαγή από την καταβολή δόσεων για χρονικό διάστημα τριών ετών αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας για ζευγάρι ανέργων, εγκρίνοντας ρύθμιση των οφειλών του προς τράπεζες.
Το ζευγάρι ηλικίας 65 και 66 ετών ζει μόνο με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και το επίδομα ενίσχυσης ομογενών προσφύγων του Δήμου συνολικού ύψους 450 ευρώ μηνιαίως.
Ζουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα, ενώ τα τρία τους ενήλικα παιδιά ξεχωριστά.
Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την ρύθμιση των οφειλών με μηδενική καταβολή για τρία χρόνια, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων στο πλαίσιο της προσωρινής ρύθμισης.
Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι «κατόπιν των ανωτέρω και αφού ελήφθη υπ’ όψιν ενδεικτικά το ποσόν που απαιτείται για την κάλυψη των εύλογων δαπανών διαβίωσης τους, όπως αυτές προσδιορίζονται στην Έρευνα Οικονομικών Προϋπολογισμών που διενεργεί κάθε έτος η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, δεν δύνανται να καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων στις πιστώτριες κανένα ποσό και πρέπει να οριστούν μηδενικές καταβολές στα πλαίσια της ρύθμισης του άρθρου 8 του Νόμου, για χρονικό διάστημα 36 μηνών, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσης».
Το δικαστήριο έκρινε πως «στην αδυναμία αυτή περιήλθαν χωρίς δόλο, καθ’ όσον κατά το χρόνο που ανέλαβαν τα οφειλόμενα δάνεια αμφότεροι εργάζονταν και το οικογενειακό τους εισόδημα ήταν ουσιωδώς υψηλότερο, είχαν επομένως την εύλογη πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τις δανειακές υποχρεώσεις τους».
Με την ίδια δικαστική απόφαση με την οποία προστατεύεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, μετά την τριετή μηδενική καταβολή δόσεων, θα έχουν την υποχρέωση καταβολής 400 μηνιαίων δόσεων των 120 ευρώ, ήτοι συνολικά 48.000 ευρώ για να σώσουν το σπίτι τους.
«Ο χρόνος τοκοχρεωλυτικής του εξόφλησης πρέπει να οριστεί σε 400 μηνιαίες δόσεις ποσού 120 ευρώ εκάστης, καταβλητέες εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε ημερολογιακού μηνός», αναφέρει το Ειρηνοδικείο για το διάστημα μετά την τριετή αναστολή καταβολών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This