«Ψευτογιατρός» καρκινοπαθών: Παραπέμπεται σε δίκη για 12 θανάτους και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Μαζί του στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 16 ακόμη άτομα ως συνεργοί του

Must Read

Σε δίκη παραπέμπεται ο Νίκος Κοντοστάθης, ο περιβόητος «Dr. Kontos», γνωστότερος ως «ψευτογιατρός» ή «δόκτωρ Θάνατος», για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη και καθίζει στο εδώλιο τον 47χρονο «ψευτογιατρό», ενώ μαζί του παραπέμπονται 16 ακόμη κατηγορούμενοι -γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα- ως συνεργοί του.

Όσον αφορά τον «Dr. Kontos», τα αδικήματα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Αρνείται ότι ευθύνεται για θανάτους

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, δηλώνοντας «εμπειρικός βοτανολόγος», είχε παραδεχτεί την κατηγορία της απάτης, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τους θανάτους καρκινοπαθών ασθενών. Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την EΡΤ η σύζυγος του «ψευτογιατρού» δεν παραπέμπεται, τελικά, σε δίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This