Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τι έγινε στη «μάχη» του ΣτΕ

Must Read

Στο Συμβούλιο  της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε σήμερα η αίτηση αναστολής  της τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου, της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, όσο και των δυο μελών της Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ του τρίτου θερινού τμήματος διακοπών, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις αναστολών των τεσσάρων τέως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όλοι ζητούν να «παγώσει» η έκπτωση

Όλοι ζητούν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα  υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο  της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι των τεσσάρων τέως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με προέχοντα τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου της  Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράτο, ανέπτυξαν τη νομική  επιχειρηματολογία τους, ενώ τις θέσεις τους αντέκρουσαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους).

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Όπως είναι γνωστό, την 22α Αυγούστου 2019 ο  προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, είχε απορρίψει την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Νάκου από την  εν λόγω Επιτροπή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This