Καταδίκη στελεχών του ΟΣΕ για τον θάνατο από ηλεκτροπληξία του 15χρονου Κωνσταντίνου στην Λάρισα

Must Read

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του 15χρονου Κωνσταντίνου Μπαμπανιάρη, από ηλεκτροπληξία, ενώ έκανε γκράφιτι σε βαγόνι του ΟΣΕ στην Λάρισα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας  επέβαλε βαριές καμπάνες σε δύο στελέχη του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκαν σε δύο προϊσταμένους Διευθύνσεων Λάρισας του ΟΣΕ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, που «κεραυνοβολήθηκε» από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στον Εμπορικό Σταθμό του Μεζούρλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2017 ο 15χρονος Κωνσταντίνος από τα Ταμπάκικα όπου διέμενε με την οικογένειά του βρέθηκε στη Νέα Πολιτεία.

Από τη μη περιφραγμένη και χωρίς πινακίδες κινδύνου οδό Ξυλοκάστρου, απέναντι από τον Σταθμό του Μεζούρλου όπου κλείδωσε το ποδήλατό του και περπατώντας για 12 λεπτά στις γραμμές, ανάμεσα στα βαγόνια, ο 15χρονος ανέβηκε στην οροφή ενός βαγονιού σταθμευμέvns αμαξοστοιχίας, όπου λόγω της υψηλής τάσης (25.000 Volt) στα καλώδια «κεραυνοβολήθηκε». Ο υπάλληλος της βάρδιας άκουσε έκρηξη και είδε φωτιά. Έσπευσε αμέσως με τον πυροσβεστήρα του για να τη σβήσει. Όμως έντρομος είδε τον νεαρό να καίγεται και κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Κωνσταντίνος αν και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», καθώς έφερε εγκαύματα β΄ και γ’ βαθμού, δεν άντεξε και λίγα 24ωρα μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This