Για απλή συνέργεια δικάζεται η «γυναίκα αράχνη» για τη ληστεία μετά φόνου του ενεχυροδανειστή

Είχε «ψαρέψει» το θύμα μέσω του Facebook και τώρα ενδέχεται να αποφυλακιστεί μετά την αλλαγή της κατηγορίας από τον Άρειο Πάγο

Must Read

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη ληστεία μετά φόνου του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.
Η 31χρονη σήμερα κατηγορούμενη φερόμενη ως «γυναίκα-αράχνη» αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύμα μέσω Facebook, λειτουργώντας ως δόλωμα.

Τον έπεισε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος του στους τρεις συγκατηγορούμενους της οι οποίοι τον λήστεψαν και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία, προκαλώντας του ασφυξία. Οι γυναίκα και οι τρεις φίλοι της είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία συν 12 χρόνια για την ληστεία.

Η αλλαγή της κατηγορίας προς το επιεικέστερο

Όμως η υπόθεση ξαναδικάζεται μετά από αναίρεση που άσκησε το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνοντας εν μέρει δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία κατέθεσαν η 31χρονη γυναίκα και ένας εκ των συγκατηγορουμένων της. Όπως έκριναν οι αρεοπαγίτες, η συνδρομή της νεαρής γυναίκας στο έγκλημα ήταν η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών.

Για το λόγο αυτό δικάζεται εκ νέου για απλή συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας.
Αν το Εφετείο κρίνει δεχθεί την απόφαση του Αρείου Πάγου, τότε η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, είναι κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, αντί των ισοβίων που είχε καταδικαστεί και ενδέχεται να αποφυλακιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με το ύψος της ποινής.

Επίσης, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κατά το μέρος που αφορά στην επιμέτρηση των ποινών τους, ώστε να εφαρμοστούν οι επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2019.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της ζήτησε επιείκεια

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε η μητέρα της κατηγορουμένης, προσπαθώντας να πείσει τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές ότι η κόρη της δεν ήθελε να σκοτώσει τον ενεχυροδανειστή. «Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους, τους συγκατηγορούμενους που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε», ανέφερε. «Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει μετανιώσει πραγματικά για αυτό που έγινε. Έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα», συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 31χρονης.

Όπως είπε, η κόρη της έχει πραγματικά μετανιώσει, έχει τελειώσει το Λύκειο κατά την κράτηση της στη φυλακή και σπουδάζει πλέον στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Στη δίκη κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης των καταδικασθέντων, ενώ οι συνήγοροί τους ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, όπως ο σύννομος βίος και η μετέπειτα καλή συμπεριφοράς. Στις καταθέσεις τους οι συγγενείς των καταδικασθέντων ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και επιείκεια από τους δικαστές για τους δικούς τους ανθρώπους.

Ας σημειωθεί ως η 31χρονη φερόμενη ως «γυναίκα αράχνη» δεν ήταν παρούσα κατά τη σημερινή διαδικασία. Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι της, δεν μπόρεσε να έρθει στη δίκη της λόγω του βάρους της, το οποίο δεν της επιτρέπει να μετακινηθεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου με τη πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, ενώ αναμένεται και η έκδοση της απόφασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This