Υπό κράτηση ο 30χρονος ακροδεξιός που συνελήφθη για επίθεση σε διαδηλωτές – Διώκεται για 4 πλημμελήματα

Η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Must Read

Υπό κράτηση παρέμεινε ο 30χρονος ακροδεξιός και μέλος ναζιστικής οργάνωσης (Propatria, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής) που συνελήφθη για την επίθεση από ομάδα 10-15 ατόμων κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο. Αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας να περιλαμβάνει τέσσερα πλημμελήματα.

Ο 30χρονος, που χθες φάνηκε να έχει αρχηγικό ρόλο, είναι πλέον κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Παράλληλα η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

https://youtu.be/Rgz_abzSyZo

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 30χρονου, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μία συμπλοκή καθώς βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου και ενεπλάκη επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που είχε αναρτηθεί, δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ιδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων γιατί είχε δεχθεί επίθεση και κλοπή από αναρχικούς. Μόλις προσέγγισε την πλατεία, για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται».

Ο κ. Κατσιβαρδάς ανέφερε, επίσης, πως «στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό…».

Ο συνήγορος ήταν απόλυτος πως όσα αναφέρονται περί «τάγματος εφόδου» που έδρασε χθες στο Νέο Ηράκλειο «δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του, να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του».

Τόνισε, επίσης, πως «δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον σχηματισμό δικογραφίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This