Φυλακή 36 μήνες με αναστολή στον 30χρονο ακροδεξιό, που επιτέθηκε σε αντιφασίστες διαδηλωτές

Τι ανέφερε στην απολογία του

Must Read

36 μήνες με τριετή αναστολή ήταν η ποινή που επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 30χρονο που συνελήφθη για την επίθεση σε αντιφασίστες διαδηλωτές στο Ν. Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση σε διαδηλωτές αντιφασιστικής συγκέντρωσης (video)

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή για δυο από τους παθόντες, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς ελαφρυντικά, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ο 30χρονος μετά την απόφαση ζήτησε συγνώμη, δηλώνοντας ότι δεν ήταν πρόθεσή του να γίνει το οτιδήποτε. Μάλιστα στην απολογία του ανέφερε ότι είναι εθελοντής πυροσβέστης, που όλο το καλοκαίρι έτρεχε στις φωτιές και γι’ αυτό βρέθηκε μαχαίρι και μάσκα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του βρέθηκε στην περιοχή για να πουλήσει τη μηχανή του:
«Δεν είχα κράνος, ρόπαλο, ούτε μαυροφορεμένος ήμουν. Εκείνη την ώρα γινόταν η συμπλοκή και άκουσα να τος ο φασίστας τσακίστε τον. Δεν έδωσα καμία εντολή, δεν ήμουν φάλαγγαρχης. Στη Χρυσή Αυγή ήμουν απλό μέλος, υποστηρικτής. Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς, δεν τους έχω ξανασυναντήσει. Με πλησίασε ένας με ένα σίδερο και επιχείρησε να με χτυπήσει. Εκεί αμύνθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ για τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή δήλωσε στο δικαστήριο: «Οι φωτογραφίες που έχουν βγει από το ναζιστικό παρελθόν μου ανήκουν στο παρελθόν. Όταν με χτύπησαν το 19 αποφάσισα να αποτραβηχτώ από τα πάντα. Το μέλλον μου είναι αυτό. Έχω φύγει από όλα. Με το που βγήκα απο το τρένο κι άρχισα να ανεβαίνω στην πλατεία υπήρξε ήδη η σύρραξη. Τότε άκουσα να λένε νάτος ο φασίστας τσακίστε τον. Ήμουν φασίστας. Ήμουν στη χρυσή Αυγή. Θεώρησαν ότι είμαι εχθρός. Οι φωτογραφίες είναι από 20-21 ετών. Δεν τα ενστερνίζομαι πλέον όλα αυτά. Μπορώ να βγάλω το μπουφάν να σας δείξω ότι έχω καλύψει και το τατουάζ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This