Στον Ασπρόπυργο (;) ο νέος υπερσύγχρονος Κορυδαλλός

Must Read

Ως προτεραιότητα και «στοίχημα» είχε χαρακτηρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Έτσι πριν από λίγες ημέρες η επιτροπή που μελέτησε το φιλόδοξο αυτό project παρουσίασε την πρότασή της στην ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την απόρριψη της μετεγκατάστασης του Κορυδαλλού στον Αυλώνα για πρακτικούς λόγους, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εγκαταστάσεις από το στρατόπεδο και τις φυλακές ανηλίκων όμως είναι μεγάλη η απόσταση από την Αθήνα, τα δικαστήρια, τη ΓΑΔΑ και τα νοσοκομεία, φαίνεται ότι ο Ασπρόπυργος κερδίζει έδαφος.

Το σημείο που προτάθηκε για την δημιουργία του Νέου Κορυδαλλού (και αν γίνει δεκτή η εισήγηση θα ξεκινήσει άμεσα το έργο) είναι μία έκταση 93 στρεμμάτων  στο «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας» της παλιάς νατοϊκής βάσης.

Στόχος είναι ο «Νέος Κορυδαλλός» να είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας, με υψηλής τεχνολογίας συστήματα  όπως κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά κελιά ασφαλείας κ.λ.π., με έμφαση όμως στα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και του προσωπικού τα οποία θα υποστηρίζονται από ομάδες ψυχολόγων, ειδικών γιατρών και εκπαιδευτών.

Η επιτροπή κατέληξε και πρότεινε επίσης ότι η χρηματοδότηση του έργου το οποίο θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρό πρέπει να γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έτσι μια εταιρεία θα αναλάβει την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προϋποθέσεων που θα θέσουν οι μελέτες του υπουργείου και στη συνέχεια το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου-μισθώματος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα το αναλάβει το Δημόσιο αναζητώντας χρηματοδοτήσεις και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This