Σάββατο 8/5/2021

Στον Ασπρόπυργο (;) ο νέος υπερσύγχρονος Κορυδαλλός

Ως προτεραιότητα και «στοίχημα» είχε χαρακτηρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Έτσι πριν από λίγες ημέρες η επιτροπή που μελέτησε το φιλόδοξο αυτό project παρουσίασε την πρότασή της στην ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την απόρριψη της μετεγκατάστασης του Κορυδαλλού στον Αυλώνα για πρακτικούς λόγους, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εγκαταστάσεις από το στρατόπεδο και τις φυλακές ανηλίκων όμως είναι μεγάλη η απόσταση από την Αθήνα, τα δικαστήρια, τη ΓΑΔΑ και τα νοσοκομεία, φαίνεται ότι ο Ασπρόπυργος κερδίζει έδαφος.

Το σημείο που προτάθηκε για την δημιουργία του Νέου Κορυδαλλού (και αν γίνει δεκτή η εισήγηση θα ξεκινήσει άμεσα το έργο) είναι μία έκταση 93 στρεμμάτων  στο «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας» της παλιάς νατοϊκής βάσης.

Στόχος είναι ο «Νέος Κορυδαλλός» να είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας, με υψηλής τεχνολογίας συστήματα  όπως κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά κελιά ασφαλείας κ.λ.π., με έμφαση όμως στα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και του προσωπικού τα οποία θα υποστηρίζονται από ομάδες ψυχολόγων, ειδικών γιατρών και εκπαιδευτών.

Η επιτροπή κατέληξε και πρότεινε επίσης ότι η χρηματοδότηση του έργου το οποίο θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρό πρέπει να γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έτσι μια εταιρεία θα αναλάβει την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προϋποθέσεων που θα θέσουν οι μελέτες του υπουργείου και στη συνέχεια το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου-μισθώματος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα το αναλάβει το Δημόσιο αναζητώντας χρηματοδοτήσεις και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ