Οργή των δικηγόρων με τα παρατράγουδα στο Πρωτοδικείο Αθηνών εν μέσω κακοκαιρίας

Θέτουν ενώπιον των ευθυνών τους τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Σ. Φούρλαρη

Must Read

Την οργισμένη αντίδραση των δικηγόρων της Αθήνας προκάλεσε η χθεσινή ασυνεννοησία του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Πρωτοδικείου για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της κακοκαιρίας.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ανεστάλησαν χθες, Παρασκευή «οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής».
Όμως από την αναστολή εργασιών εξαιρέθηκαν με την ίδια υπουργική απόφαση «οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα».

Αυτή ακριβώς η φράση του Υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε τα… παρατράγουδα στα δικαστήρια της Αθήνας, καθώς η διοίκηση του Πρωτοδικείου δεν ήξερε ποιες είναι αυτές οι υποθέσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών που ανέφερε πως «θα εκφωνηθούν κανονικά όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, στις οποίες η σύνθεση της έδρας θα κρίνει ποιες εξ αυτών χρήζουν άμεσο χειρισμό λόγω επείγοντος χαρακτήρα (παραγραφή ή άλλο λόγο)».

Τα «ήξεις αφήξεις» του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σοφίας Φούρλαρη, προκάλεσαν την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Είναι ανεπίτρεπτο από τη μία να μην εξειδικεύονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ποιες είναι οι επείγουσες υποθέσεις που θα δικασθούν και από την άλλη κάποιες Διοικήσεις (βλ. Πρωτοδικείο Αθηνών) κατά πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση να οδηγούν όλες τις ποινικές και πολιτικές υποθέσεις σε εκφώνηση, προκαλώντας πλήρη σύγχυση και ανασφάλεια δικαίου έτι περαιτέρω. Οι ευθύνες που αναλογούν, θα ζητηθούν και οι υπεύθυνοι έπρεπε ήδη να τις έχουν αναλάβει».

Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ που αποφάσισε κατά πλειοψηφία πρόταση την υποβολή αιτήματος πειθαρχικού ελέγχου της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σ. Φούρλαρη και αποδοκιμάζοντας πολιτικά τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Η άποψη που μειοψήφησε ήταν πιο σκληρή, ζητώντας την παραίτηση της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε σε δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και πολίτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, εν μέσω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία ΣΕΤΕΠΕ: Κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη παρακρατούσε τα tips από τους εργαζομένους!

Παρέμβαση σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) μετά από καταγγελίες...

More Articles Like This