Στα δικαστήρια του Πειραιά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου…

Και στο… βάθος οι δύο δικογραφίες του «Noor 1»

Must Read

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Εφετείο και το Πρωτοδικείο Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Η επικεφαλής του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της διοίκησης του Εφετείου Πειραιά Αγγελική Κόφφα και τον πρόεδρο της διοίκησης του Πρωτοδικείου Βασίλειο Τζελέπη.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κτίριο του Ειρηνοδικείου Πειραιά.
Η επίσκεψη της θεωρείται εθιμοτυπική, μόλις τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της στο «τιμόνι» του Αρείου Πάγου.

Ας σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο εκκρεμούν στα δικαστήρια του Πειραιά δύο σημαντικές δικογραφίες ως προς την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».
Η πρώτη αφορά τη διαφωνία του απερχόμενου Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλου με τον Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ο οποίος έχει ζητήσει να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση ως προς την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην χρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορτίου «λευκού θανάτου» που κατέληξε στην Ευρώπη.

Ο απερχόμενος ανακριτής επιμένει πως η υπόθεση πρέπει να πάει στο αρχείο, αν και μόλις πριν από ένα μήνα έχασε τη ζωή του κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ο μάρτυρας Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος είχε καταθέσει πριν από εννέα μήνες σχετικά με τη μεταφορά της ηρωίνης.
Αντίθετα ο Εισαγγελέας Εφετών Οδ. Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει να γίνει νέα έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία και την αμερικανική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων Homeland για να διαπιστωθεί αν είναι σύννομα τα εμβάσματα εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική εταιρεία και εταιρείες συμφερόντων του Β. Μαρινάκη που κατέληξαν στον καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα θα κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο θα αποφανθεί αν θα πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση ή αν η πολύκροτη υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο.
Η αναίρεση στον Άρειο Πάγο για το «Noor 1»
Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη δίκη που έγινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία απηλλάγησαν αν και είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο πρώην συνεργάτης του Β. Μαρινάκη Ευθύμιος Κοτσώνης και ο υποναυλωτής του «Noor 1» Βασίλειος Κουρούβανης, ενώ δόθηκαν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες για τη μεταφορά των ναρκωτικών με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Για την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν, έχει ασκηθεί αναίρεση από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου, η οποία θα εκδικαστεί από το αρμόδιο τμήμα του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει αν θα επαναληφθεί η δίκη με άλλους δικαστές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This