Στη φυλακή ο 35χρονος προπονητής τένις που ασελγούσε σε ανήλικες

«Θέλω να πληρώσω για όσα έκανα, αλλά όχι για αυτά που μου προσάπτουν», φέρεται να είπε στην απολογία του

Must Read

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 35χρονος προπονητής τένις που κατηγορείται για αποπλάνηση δύο ανήλικων αθλητριών του, μετά από μια πολύωρη διαδικασία ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο 35χρονος, ο οποίος, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του από δύο αθλήτριες του, τις οποίες κατηγορείται ότι αποπλάνησε, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα και οδηγείται στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα λάθος. Φέρεται, πάντως, να είπε πως θέλει να πληρώσει για όσα έκανε, αλλά όχι για αυτά που του προσάπτουν. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, ανέφερε τα εξής: «Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από την ηλικία των 17 έως τα 21 έτη, δεν ήταν προπονητής της, δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση, δεν ήταν προπονητής της. Το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική».

Ο κατηγορούμενος διδάσκει τένις σε ακαδημία ιδιοκτησίας του στα βορειοδυτικά προάστια και έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες κορίτσια, ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών, καθώς μια 16χρονη και μια 20χρονη -η σημερινή τους ηλικία- κατέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησαν δίπλα του. Ο 35χρονος προπονητής, που φέρεται να εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για περισσότερα από πέντε χρόνια για να πλησιάζει κοριτσάκια και να τα «πείθει» να συνάπτουν σχέσεις μαζί του, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από έφοδο στο σπίτι του.

ΕΦΟΑ: «Ας ανοίξουν τα στόματα…»

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία καταδικάζει τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον προπονητή τένις που κατηγορείται ότι κακοποιούσε αθλήτριές του. Παράλληλα, η ΕΦΟΑ καλεί όλους στον χώρο να ανοίξουν τα στόματά τους και να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η οικογένεια του ελληνικού τένις καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, κατόπιν υποβληθεισών μηνύσεων γονέων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από προπονητή αθλητικού σωματείου τένις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, καλεί και προτρέπει για μια ακόμα φορά, γονείς, αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους στην Ομοσπονδία, στις Ενώσεις και σε Σωματεία-Μέλη να καταγγείλουν άμεσα, χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, τα φαινόμενα αυτά και θα είναι στο πλευρό τους με κάθε μέσο, για να τιμωρηθούν και να απομακρυνθούν από το τένις και τον αθλητισμό οι οποιοιδήποτε που θα κριθούν ένοχοι.

Εκφράζει βαθύτατη ικανοποίηση για τη γενναία στάση των αθλητριών και των οικογενειών τους, που με θάρρος κατήγγειλαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη τον προπονητή.

Αναμένοντας την εξέλιξη της ανακριτικής και ποινικής διαδικασίας και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, η ΕΦΟΑ θα κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και στην Αθλητική Δικαιοσύνη, μέσω της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής & Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής..

Το άθλημα του τένις ήταν, είναι και θα παραμείνει ασφαλές και «καθαρό», σύμφωνα πάντα με τις αξίες του αθλητισμού, του fair play, της αλληλεγγύης και της ισότητας των δύο φύλων, καθώς και της μη ύπαρξης και / ή εξάλειψης φαινομένων κατάχρησης εξουσίας, άσκησης κάθε μορφής βίας, οποιασδήποτε παρενόχλησης λόγω φύλου ή σεξουαλικής παρενόχλησης».

  • Δείτε την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This