«Μπλακ άουτ» σήμερα στα δικαστήρια της Αθήνας

Διακόπτονται οι εργασίες των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12.30 μετά το μεσημέρι

Must Read

«Νεκρώνουν» σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τις 12.30 το μεσημέρι οι εργασίες σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας (ΣΔΥΑ) συγκάλεσε Γενική Συνέλευση λόγω των κενών οργανικών θέσεων που φτάνουν μέχρι και το 50%. «Οι κενές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων ανέρχονται στο 35% των οργανικών θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, αγγίζουν το 50%.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο. Οι αμοιβές των Δικαστικών Υπαλλήλων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές, στα επίπεδα του 2012, τότε που μειώθηκαν κατά 40% με την επιβολή των μνημονίων.

Είναι ο ένας λόγος (ο άλλος είναι η δυσκολία του αντικειμένου εργασίας) που λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του διαγωνισμού 1Κ του 2017 αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Αυτό συνέβη και μετά την αναπλήρωση όσων δεν αποδέχτηκαν, στην οποία προχώρησε το ΑΣΕΠ και ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων, δεν καταβάλλονται οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.

«Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών», επισημαίνουν. Η σημερινή διακοπή των εργασιών των δικαστικών υπαλλήλων έχει προγραμματιστεί από τις 12.30 μετά το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This