Στο εδώλιο οι Κουτσολιούτσοι για το σκάνδαλο της Folli Follie

Must Read

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος και παίρνουν το δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τρία μέλη της οικογένειας Κουτσουλιούτσου και οι συγκατηγορούμενοί τους για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με σύμφωνη πρόταση της Εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, απέρριψε τις εφέσεις που είχαν καταθέσει τέσσερις κατηγορούμενοι, επικυρώνοντας ουσιαστικά το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι 13 κατηγορούμενοι.
Μετά την απόρριψη των εφέσεων αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο ιδρυτής της Folli – Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη, ο γιος τους Τζώρτζης και δέκα διευθυντικά στελέχη του ομίλου, για:

• Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ , χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

• Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος διώκεται, επίσης, για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Υπενθυμίζεται πως οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχουν προφυλακιστεί εδώ και 11 μήνες, μετά την απολογία τους για την πολύκροτη απάτη της Folli – Follie που προκάλεσε ζημία που υπολογίζεται σε 413.078.346,17 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για ανύπαρκτα τραπεζικά αποθέματα σε εταιρείες στην Κίνα και παραποιημένους ισολογισμούς, κατάφεραν να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, να χειραγωγήσουν αγορές και χρηματιστήρια και να λάβουν δάνεια με βάση τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία.

Έστελναν τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των κινέζικων εταιρειών τους στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Από το 2006 ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, ο γιος του, Τζώρτζης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγγραφα τραπεζών και εμφάνιζαν τεράστια χρηματικά ποσά στα αποθεματικά των λογαριασμών τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος είχε υπόλοιπο μόλις 60 ευρώ, αλλά χάρη στα πλαστά statement εμφανίζονταν να έχει υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This