Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο 48χρονος για την αρπαγή 13χρονης στη Ραφήνα

Από τα βίντεο προέκυψε πως άλλος προσπάθησε να αρπάξει το κορίτσι!

Must Read

Έξι μήνες μετά την προφυλάκιση του 48χρονου για την αρπαγή 13χρονου κοριτσιού στη Ραφήνα, ο ανακριτής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο.

Με διάταξη του ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, αποφάσισε την άρση της προσωρινής του κράτησης και την αντικατάσταση της με κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Ο ανακριτής προχώρησε στην άρση της προφυλάκισης του κατηγορούμενου μετά από ένα στοιχεία που ενισχύουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του 48χρονου. Ειδικότερα, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του με βάση το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής.

Στην απολογία του ο 48χρονος είχε αρνηθεί την κατηγορία, αλλά δεν είχε πείσει τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τον προφυλάκισαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητό του και να προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη. Όμως το κορίτσι αντιστάθηκε και φώναξε βοήθεια. Όταν έσπευσαν περαστικοί, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε εκνευρισμένος το σημείο με το αυτοκίνητο του. Τα στοιχεία από το άνοιγμα των καμερών που προσκομίστηκαν στην ανάκριση, δείχνουν ότι η αλήθεια είναι διαφορετική.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του 48χρονου Βαγγέλης Καντιάνης και Πέτρος Πανταζής, από τα βίντεο καταδείχθηκε πως:

«α) το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε,
β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και
γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας!».

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Καντιάνης και Πανταζής αναφέρουν: «Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών» επισημαίνουν οι δικηγόροι του 48χρονου με αφορμή αυτή τη νέα τροπή στην όλη υπόθεση και προσθέτουν:

«Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ. Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας. Ήμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This