Ποινική δίωξη για διασπορά fake news στον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

Ερευνάται η εμπλοκή του στην περίπτωση θανάτου της 54χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Must Read

Ποινική δίωξη για διασπορά fake news κατ’ εξακολούθηση μέσω του διαδικτύου, άσκησε σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ήταν ο πρώτος πολίτης που βρέθηκε κατηγορούμενος μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα για τις ψευδείς ειδήσεις, εξαιτίας των θέσεων που εξέφρασε για την πανδημία και τον εμβολιασμών.

Η δίωξη σε βάρος του δικηγόρου ήρθε μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία με αφετηρία καταγγελία για όσα δηλώνει μέσω διαδικτύου ο κ. Αντωνιάδης και σχετικό υλικό που είχε διαβιβάσει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πλέον η δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη του κ. Αντωνιάδη, λόγω ειδικής δωσιδικίας, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη για την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσας και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This