Δικαστές και δικηγόροι ζητούν προσλήψεις υπαλλήλων στα δικαστήρια

Με αφορμή την σημερινή στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων σε όλη την χώρα

Must Read

Στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων που πραγματοποίησαν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στα δικαστήρια όλης της χώρας, βρίσκονται δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι που καλούν την κυβέρνηση να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας πως «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις δικαστικών υπαλλήλων χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα Δικαστήρια της χώρας».

«Η υποστελέχωση των Δικαστηρίων από το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μόνιμη παθογένεια του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, η οποία επηρεάζει πρωτίστως την ταχύτητά του.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις δικαστικών υπαλλήλων χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα Δικαστήρια της Χώρας.

Πάγιο αίτημα και της Ένωσής μας είναι η άμεση κάλυψη όλων των υφιστάμενων κενών στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων» επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των δικαστών και εισαγγελέων.

Κάλυψη των κενών στα δικαστήρια ζητούν και οι δικηγόροι

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία καταγγέλλει «τα σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, λόγω της αθρόας συνταξιοδότησής τους, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των Δικαστηρίων και την απονομή της Δικαιοσύνης.
Παρίσταται άμεση η ανάγκη κάλυψης των άνω κενών, είτε μέσω των επιλαχόντων των διαγωνισμών 1Κ και 8Κ ΑΣΕΠ, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης, είτε με έκτακτο, κατ’ εξαίρεση, γραπτό διαγωνισμό υπό την επίβλεψη δικαστικών λειτουργών».
Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων καλούν την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, για την επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This