Ξεσπά η μάνα του αδικοχαμένου φοιτητή ιατρικής: «Χαϊδεύουν τον δολοφόνο του παιδιού μου»

Καταγγέλλει ότι ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί της συνεχίζει να οδηγεί μεθυσμένος

Must Read

Κραυγή απόγνωσης από την μητέρα του φοιτητή Ιατρικής από την Πάτρα, Νίκου Καραπάνου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα του 23χρονου.

Η υπόθεση του φριχτού τροχαίου εκδικάστηκε την Τρίτη στο Εφετείο, μετά από έφεση του κατηγορούμενου στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου η οποία τον καταδίκασε σε 5ετή φυλάκιση με 5ετή αναστολή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη και οδήγηση υπό επήρεια μέθης. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ξανά ωστόσο το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 χρόνια και 10 μήνες, ωστόσο μείωσε την αναστολή σε 3 έτη.

Η χαροκαμένη μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή δηλώνει μιλώντας στο thebest.gr ότι δεν υπάρχει δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού της: «Δικαίωση δεν υπάρχει, ούτε και ήταν αυτός ο στόχος μου. Αυτό που ήθελα ήταν να μην ανέβει άλλη οικογένεια αυτό τον Γολγοθά. Ένα τέτοιο γεγονός σφραγίζει ανεξίτηλα τις ζωές των οικείων των ανθρώπων που χάνονται. Βέβαια εμείς συνεχίζουμε να ζούμε, ο μεγάλος χαμένος είναι ο Νίκος που είναι οριστικά απών» δήλωσε η κα. Κατερίνα Καραντώνη και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είπε ποτέ μια συγγνώμη στην οικογένεια του 23χρονου:

«Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μας οδήγησε στο Εφετείο και έξυσαν πάλι βάναυσα την πληγή μας. Ο άντρας μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν κατάφερε να έρθει στο δικαστήριο.  Δεν ακούστηκε ποτέ συγγνώμη. Ένας άνθρωπος που αισθάνεται ειλικρινή μεταμέλεια δεν διαπράττει τις ίδιες ολέθριες συμπεριφορές. Αν δείξεις συντριβή για ένα θάνατο που προκάλεσες και η συγγνώμη σου είναι αληθινή, δεν κάνεις πάλι τα ίδια» είπε η μητέρα του φοιτητή και πρόσθεσε: «εξαιτίας μία αλλαγής στο νόμο και παραγράφεται, τίθεται στο αρχείο, ο τραυματισμός του συμφοιτητή του Νίκου, αν και ήταν σοβαρός. Η ποινή του οδηγού μειώθηκε κατά δύο μήνες.  Τώρα πια τα τροχαία ατυχήματα υπό μέθη  χαρακτηρίζονται ως κακουργήματα, υπάρχει όμως η πάγια συνήθεια να εκδικάζονται με τον επιεικέστερο νόμο».

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η δικαιοσύνη «χαϊδεύει» τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί της, ενώ δεν υπάρχουν μέτρα για να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης: «Το θέμα ήταν να μην οδηγεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν χρειάζεται εγκλεισμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Με αφορμή αυτό που συνέβη στο παιδί μου, είδα τι γίνεται σε άλλα κράτη της Ευρώπης, κυρίως στην Γερμανία όπου ζει ο άλλος μου γιος. Εδώ ο νομοθέτης «χαϊδεύει» τον εγκληματία και τον αφήνει να επαναλαμβάνει τις πράξεις του ενώ εκεί έχουν δραστικά μέτρα αφαίρεσης  της άδειας οδήγησης. Για την πάρεις ξανά πρέπει να περάσεις από μία επίπονη διαδικασία με αυστηρούς και μακροχρόνιους ελέγχους».

Μάλιστα όπως αναφέρει, ο οδηγός αυτός συνελήφθη ξανά μεθυσμένος, ενώ η ίδια αναφέρει ότι διαπίστωσε με τα ίδια της τα μάτια ότι όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, καθώς οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ: «Στην προκειμένη περίπτωση, ο οδηγός αυτός είχε συλληφθεί να οδηγεί πάλι υπό μέθη  μετά από διασκέδαση. Για δύο χρόνια, μετά από μία πληροφορία που είχα ότι συνεχίζει να πίνει και να οδηγεί, έγινα η σκιά του και το διαπίστωσα επανειλημμένα.  Είχα κάνει έγγραφη καταγγελία στην τροχαία και συνελήφθη. Δεν έχω καμία εκδικητικότητα απέναντί του αλλά είναι ένας αμετανόητος άνθρωπος, κυριαρχούν τα πάθη του. Για τρία χρόνια του είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα οδήγησης και τον βλέπαμε να οδηγεί. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, μέχρι να έρθει η τροχαία, εξαφανιζόταν, παίζαμε το παιχνίδι του ποντικιού με τη γάτα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να μην περάσουν και άλλες οικογένειες το ίδιο δράμα:

«Τώρα πια δε μου έχει μείνει κάτι άλλο  από το να προσπαθώ να μην περάσουν κι άλλες οικογένειες το ίδιο πράγμα, και μέσα από τις δράσεις του  Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Το ζητούμενο είναι να μην χαθούν άλλοι άνθρωποι χρήσιμοί στην κοινωνία. Άλλος διασκεδάζει και άλλος χάνεται οριστικά» καταλήγει η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This