Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου

Παρουσία της Μάγδας Φύσσα που συμπαραστέκεται στους γονείς του 33χρονου

Must Read

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού η οποία διενήργησε τη νεκροψία στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για το θάνατο του 33χρονου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η κυρία Μαριανού ανέφερε ότι η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, όπως κατέθεσε στη δίκη και ο συνάδελφός της Νίκος Καλόγρηας, ο οποίος επίσης υπογράφει την ιατροδικαστική έκθεση.

Οι δύο ιατροδικαστές εκτιμούν πως οι αλλοιώσεις αυτές επήλθαν λόγω των κακώσεων που είχε υποστεί ο Ζακ Κωστόπουλος κατά την επίθεση που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, ένα περίοικο και τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

«Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου» κατέθεσε η ιατροδικαστής η οποία αναφέρθηκε και στο οργανικό στρες που συνέβαλε στο ισχαιμικό επεισόδιο. Όπως είπε, κάτι τέτοιο συναντάται αλλά όχι συχνά.

Ερωτηθείσα για το εάν το θύμα είχε προγενέστερη ασθένεια στο ήπαρ που συνέβαλε στο θάνατο του, απάντησε πως «υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους». «Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει», τόνισε.

Επίσης, κατέθεσε ότι η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κάποια βλάβη στην καρδιά του Ζακ Κωστόπουλου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ισχαιμικό επεισόδιο να ξεκίνησε ενώ ο 33χρονος ήταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.

Πολιτική Αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

Ιατροδικαστής: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι ούτε τίποτα. Όλα είναι υπογεγραμμένα και μπορούν να ερωτηθούν ξεχωριστά ο κάθε επιστήμονας που υπογράφει.

Υπεράσπιση: Το στρες είναι η φυσική η ψυχολογική δύναμη που διαταράσσει ισορροπία. Οι εργώδεις προσπάθειες του θανόντος πριν τα χτυπήματα, όταν προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί, εντάσσεται σε αυτό που λέτε στρες; Όταν σήκωνε τον πυροσβεστήρα των έξι κιλών, όταν χτυπάει την πόρτα να βγει… μπορείτε να αποκλείσετε το επεισόδιο να ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή;

Μάρτυρας: Όχι.

Στο ακροατήριο ήταν παρούσα η Μάγδα Φύσσα η οποία συνομίλησε με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This