28/1/2022

Στο… στόχαστρο του Κουρτάκη η Δικαιοσύνη!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Μετά την έναρξη συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1»

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, συμπτωματικά λίγες ημέρες μετά την έναρξη της συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Μέσα από την στήλη του, «απείλησε» εμμέσως πλην σαφώς την εισαγγελική λειτουργό για αυτεπάγγελτη έρευνα από τον Άρειο Πάγο.

Τι «κακό» έκανε η Εισαγγελέας Β. Τσιρώνη;

1. Έστειλε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που αφορά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» στον Άρειο Πάγο για να ασκηθεί αναίρεση, καθώς απαλλάχθηκε με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε παραδεχθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Β. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό αλλά και σε μπίζνες με πετρέλαια στο Ντουμπάι Αιμίλιος Κοτσώνης, ενώ δόθηκε ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να κυκλοφορεί ελεύθερος ο καταδικασθείς σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Από το σπίτι της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε περάσει πάνω από ένας τόνος της ηρωίνης που ξεφορτώθηκε από το ναρκόπλοιο, ενώ λίγους μήνες πριν τη μεταφορά είχε λάβει εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από αμερικανική εταιρεία και εταιρείες συμφερόντων και συνεργατών του Β. Μαρινάκη…

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδη άσκησε αναίρεση και η υπόθεση εκκρεμεί στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας.

2. Ανέθεσε τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1» στον εμπειρότατο Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί η ανάκριση, να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία και να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων Homeland, προκειμένου να διακριβωθεί η νομιμότητα των εμβασμάτων του εφοπλιστή και συνεργατών του προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα «Παραπολιτικά» του Γ. Κουρτάκη «πυροβολούν» εισαγγελικό λειτουργό για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον Β. Μαρινάκη.

Στο… στόχαστρο της εφημερίδας του είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2018 και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του εφοπλιστή και συνεργατών του για τα «αμαρτωλά» εμβάσματα προς τον Γιαννουσάκη, κρίνοντας πως προκύπτουν ενδείξεις για χρηματοδότηση της μεταφοράς της ηρωίνης με το «Noor 1».

Ακολουθώντας και αυτή τα «ίχνη» των χρημάτων, όπως και στην Ιταλία ο δικαστής Φαλκόνε που ερευνούσε την δεκαετία του ’80 τις μπίζνες της «Κόζα Νόστρα», η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα είχε διαπιστώσει πως δεν δικαιολογούνταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που κατέληξαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συνεργατών του Β. Μαρινάκη.

Τότε τα «Παραπολιτικά» άρχισαν σειρά επιθέσεων σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού, ενώ ο εκδότης Κουρτάκης είχε φτάσει στο σημείο να καταθέσει στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο για τις δήθεν ευθύνες της κυρίας Τζίβα, με βάση καταγγελίες του καταδικασθέντα Ευθ. Γιαννουσάκη.

Φυσικά οι καταγγελίες του Γιαννουσάκη και του Κουρτάκη κατέληξαν στο κενό και η δικογραφία στο αρχείο, καθώς η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα έκανε καλά τη δουλειά της.

Τι ακολούθησε μετά;

Η πρώτη ανακρίτρια που χειρίστηκε την πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1», Ευαγγελία Αφουξενίδου πήρε μετάθεση στην Αθήνα, η δεύτερη ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ο τρίτος ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος ζήτησε να εξαιρεθεί από την υπόθεση, αλλά τελικά διενήργησε την ανάκριση κρίνοντας πως πρέπει να πάει στο αρχείο.

Όμως μετά την αξιολόγηση της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδ. Τσορμπατζόγλου και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση αυτή τη φορά από τον τέταρτο κατά σειρά Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη.

Ελπίζουμε ο τέταρτος κατά σειρά δικαστικός λειτουργός να κάνει το καθήκον του, όπως έκαναν οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στις πιέσεις και τους αυτόκλητους mediaκούς «συνήγορους» του Β. Μαρινάκη που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο εφοπλιστή.

Άλλωστε «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και ούτε χρειάζεται κονδυλοφόρους-συνηγόρους. Εκτός και αν δεν είναι…

Οι επιθέσεις media και στην επιχείρηση «Καθαρά χέρια» στην Ιταλία

Οι παρεμβάσεις μέσων ενημέρωσης σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών μπορεί να μην συνηθίζονται στην Ελλάδα, αλλά ήταν συχνές στη γειτονική Ιταλία, την εποχή παντοδυναμίας του πρώην πρωθυπουργού, καναλάρχη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μαρίλντα Μποκασίνι είναι η δικαστής η οποία μαζί με δύο εισαγγελείς συναδέλφους της, διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε στη δίκη “Ρούμπιγκέιτ” κατά του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, ποδοσφαιρικής ομάδας και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στενή φίλη του δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Κόζα Νόστρα το 1992, η Μποκασίνο ανέλαβε την υπόθεση και ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη ο Τότο Ριίνα, αρχηγός της σικελικής μαφίας που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε ο οποίος είχε εισαγάγει μια καινοτόμο τεχνική έρευνας, ακολουθώντας τα «ίχνη» των χρημάτων.

Η έρευνα αφορούσε τη διείσδυση της μαφίας σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ιταλία και την πιθανή χρήση παράνομου χρήματος για τη δημιουργία της συνοικίας Milano 2, από την οποία ο Καβαλιέρε άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα.

Τότε έγινε στόχος επιθέσεων από εφημερίδες προσκείμενες στον Μπερλουσκόνι, όπως η Il Giornale, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από το 1982 που έδειχναν τη δικαστή να φιλάει δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς.

Όμως η δικαστής έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά και δεν υποχώρησε στις πιέσεις των media, κάνοντας τη δουλειά της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλη εκδοχή παρουσιάζει μάρτυρας που παρευρέθηκε στο πάρτι της «σουίτας βιασμού»

Μια διαφορετική εκδοχή παρουσίασε στην τακτική ανακρίτρια σήμερα ένας μάρτυρας ο οποίος παρευρέθηκε στο...

Εισαγγελέας για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που άφησαν στην παγωνιά χιλιάδες πολίτες

Τις ευθύνες που προσπάθησε να αποσιωπήσει το "επιτελικό κράτος", διερευνά η Εισαγγελία της Αθήνας...

Καμία ελπίδα! Κλειστά ακόμα δύο ημέρες τα δικαστήρια

Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν κατάφερε ούτε σήμερα, δεύτερη ημέρα μετά την...

Εισαγγελική έρευνα για τα αίσχη στους δρόμους: Να κληθεί και ο κ. Στυλιανίδης!

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε ο εγκλωβισμός...

Κλειστά τα δικαστήρια λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα δικαστήρια στην Αθήνα και τον...

Υπόθεση Novartis: Απαλλάσσονται οι πολιτικοί, διώκονται οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο!

Μία εβδομάδα μετά τις κλήσεις σε απολογία των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis,...

Στο αρχείο η υπόθεση Μπαλάσκα για τις δηλώσεις-οδηγίες προς συζυγοκτόνους μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις...

Δικαστές προς Άρειο Πάγο: Διορίστε νέους Ειρηνοδίκες!

Για να αντιμετωπιστεί ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Στο… σφυρί τα γραφεία του Αλέξη Κούγια

Λίγα 24ωρα μετά τη σοβαρή καταδίκη του Αλέξη Κούγια σε 5 μήνες φυλάκιση γιατί...

Επιμένει η οικογένεια Παντελίδη: Η Κυριάκου οδηγούσε το τζιπ – Ιατροδικαστής: Είμαι 1.000% σίγουρος ότι ήταν η οδηγός!

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης (...) δεν θα μπορούσε να οδηγήσει» ο αδικοχαμένος τραγουδιστής

Ξυλοδαρμός στην Αργυρούπολη: Προφυλακιστέος ο 46χρονος «νταής» που έστειλε στο νοσοκομείο τη σύντροφό του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 46χρονος νταής της Αργυρούπολης που ξυλοκόπησε βάναυσα...

Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων των Rich Kids!

Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Υπόθεση Παντελίδη: Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη για το μοιραίο τροχαίο

Θα συζητηθούν οι αγωγές Αρναούτη και Κυριάκου για τις αποζημιώσεις

Στον ανακριτή ο νταής της Αργυρούπολης που έδειρε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του!

Το... κακό παρελθόν του και οι προηγούμενοι ξυλοδαρμοί

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύκλωμα μαστροπών πίσω από τον βιασμό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την...

Άλλη εκδοχή παρουσιάζει μάρτυρας που παρευρέθηκε στο πάρτι της «σουίτας βιασμού»

Μια διαφορετική εκδοχή παρουσίασε στην τακτική ανακρίτρια σήμερα ένας...

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στους εγκλωβισμένους πολίτες 

Μετά τις ντροπιαστικές δηλώσεις της βουλευτού Τρικάλων της Νέας...

Ο Καθηγητής Ιωαννίδης «γκρεμίζει» τους μύθους: Η πραγματική θνητότητα, το τέλος της πανδημίας και η Ελλάδα

Τι δείχνει η νέα έρευνά του στο MedRxiv - Πώς διαμορφώνεται πλέον η θνησιμότητα από κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα

Συνάντηση-μυστήριο Γεραπετρίτη αμέσως μετά την πρόταση μομφής

Μία «κρυφή» συνάντηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις,...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ