Παραμένει ο Εισαγγελέας που ζητούσε μέσω Facebook το «κεφάλι» του Τσίπρα!

Του επιβλήθηκε προσωρινή παύση τριών μηνών, αλλά δεν αποπέμφθηκε από τη Δικαιοσύνη

Must Read

Πως η δικαιοσύνη εγγυάται ότι ο συγκεκριμένος θα είναι αμερόληπτος στην κρίση του;

Παραμένει στο σώμα ο Αντεισαγγελέας Εφετών για τις αναρτήσεις του στο Facebook με τις οποίες ζητούσε την παραίτηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε κατά πλειοψηφία (19 – 11) πως δεν πρέπει να απολυθεί και επικύρωσε την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών που του είχε επιβληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η υπόθεση αφορούσε ανάρτηση του Αντεισαγγελέα Εφετών στο Facebook με την οποία ζητούσε την παραίτηση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο είχε αποκαλέσει “εθνικό μειοδότη”!

Επίσης, είχε χαρακτηρίσει τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη ως «Κουμούνα», υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελείς είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!
Απολογούμενος στους αρεοπαγίτες ο εγκαλούμενος εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι τις επίμαχες αναρτήσεις τις εξέφρασε ιδιωτικά μέσω του Facebook.

Παραδέχθηκε ότι ήταν σφάλμα του και για το λόγο αυτό διέγραψε τις επίμαχες αναρτήσεις, ενώ ζήτησε συγγνώμη.

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών επέρριψε ευθύνες στους δημοσιογράφους που έδωσαν δημοσιότητα στις επίμαχες αναρτήσεις του για να του απαντήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας: «Ε καλά τώρα, οι δημοσιογράφοι φταίνε».

Όμως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε κατά πλειοψηφία πως οι επίμαχες αναρτήσεις δεν ήταν λόγος για να απομακρυνθεί από τη Δικαιοσύνη, επικυρώνοντας με 19 ψήφους την προσωρινή παύση τριών μηνών, ενώ η μειοψηφούσα άποψη (11 ψήφοι) ήταν υπέρ της απόλυσης του.

Απολύθηκαν έξι δικαστές

Αντίθετη ήταν η κρίση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για έξι δικαστές που είχαν παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.
Πρόκειται για δύο Προέδρους Πρωτοδικών, δύο Πρωτοδίκες, δύο Ειρηνοδίκες, όλες γυναίκες και έναν Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η Ολομέλεια απέλυσε ομόφωνα τις έξι γυναίκες δικαστές για καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και ανεπάρκεια τους, ενώ στον εισαγγελικό λειτουργό επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης ενός μισθού.

Μια έβδομη Πρωτοδίκης που επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους υγείας του παιδιού της για τις καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, κρίθηκε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This