Καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Ύδρας για διαγραφή οφειλών δημοτών

Must Read

Σε φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο πρώην δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος για την υπόθεση διαγραφής οφειλών ύδρευσης από δημότες ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Στον πρώην δήμαρχο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε σε 5 έτη κάθειρξη η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου για το αδίκημα της απιστίας. Στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε, επίσης, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Για τους δύο κατηγορούμενους η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το δικαστήριο απήλλαξε από τις κατηγορίες τρεις συγκατηγορούμενους τους.

Η υπόθεση αφορά διαγραφή χρεών κατά την περίοδο της θητείας του κ. Αναστόπουλου ως δημάρχου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν ελήφθη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διαγραφή των οφειλών και ως εκ τούτου επρόκειτο για έλλειμμα που ξεπερνούσε τις 280.000 ευρώ.

Από την πλευρά του πρώην δημάρχου, υποστηρίχθηκε πως πράγματι δεν ελήφθη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πως πρόκειται για παρατυπία και όχι για παρανομία, καθώς οι οφειλές διαγράφηκαν λόγω παραπόνων των δημοτών για τα αυξημένα τέλη ύδρευσης, αν και απουσίαζαν από το νησί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This