Η Δικαιοσύνη… αφοπλίζει τα «πιστόλια» του Μαρινάκη!

Από δύο καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση στους… μάρτυρες του Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor1», Χαραλαμπόπουλο και Κουρτάκη.

Must Read

Νέο «χαστούκι» έριξε η Δικαιοσύνη στον υπεύθυνο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, για συκοφαντικές αναρτήσεις του σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, λίγους μόλις μήνες μετά την καταδίκη του και για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 15.000 ευρώ στον διευθυντή του in.gr, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και την εταιρεία Άλτερ Έγκο στην οποία ανήκει το site, για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων του στις ιστοσελίδες in.gr και to10.gr.

Διαβάστε ακόμα: Νέα καταδίκη για τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και την Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Με την υπ’ αριθμόν 3183/2021 απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που τέλεσε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη δημοσιεύοντας αναληθείς ισχυρισμούς και βλάπτοντας την τιμή και υπόληψη του δημοσιογράφου- εκδότη.

Ο Χαραλαμπόπουλος είχε ισχυριστεί ότι ο Βαξεβάνης «πήρε χρήματα από επιχειρηματίες για να φτιάξει ΜΜΕ και συγκεκριμένα από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα με τον οποίο σύμφωνα με τα ως άνω ένδικα κείμενα ήταν και συνέταιρος».

Όμως αυτό δεν αποδείχθηκε σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καθώς η εφημερίδα Documento, αρχικά εκδιδόταν από την εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας – Media Doc και όταν ο Καλογρίτσας αποχώρησε από την εφημερίδα, τότε η ιδιοκτησία της πέρασε αποκλειστικά στον Κώστα Βαξεβάνη.

«Δεν αποδείχτηκε ότι ο ενάγων (ο Βαξεβάνης) έλαβε χρήματα από τον εν λόγω επιχειρηματία για να φτιάξει ΜΜΕ, ούτε αποδείχτηκε ότι ο Βαξεβάνης, ήταν συνέταιρός του, τουλάχιστον με τη μορφή συμμετοχής του Βαξεβάνη στο μετοχικό κεφάλαιο της αρχικής εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Αναληθείς ήταν και τα «ρεπορτάζ» του Χαραλαμπόπουλου και για την διαμάχη Βαξεβάνη – Βγενόπουλου.

Ο υπεύθυνος διαδικτυακών  μέσων της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε υποστηρίξει ότι ο Βαξεβάνης «λάμβανε χορηγίες από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και όταν ο τελευταίος σταμάτησε τις χορηγίες αυτές, ο Βαξεβάνης μέσω των δημοσιευμάτων του έγινε πιο επιθετικός και εκβιαστικός».

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν αποδείχθηκε αυτός ο ισχυρισμός του Χαραλαμπόπουλου.

«Σε κάθε περίπτωση από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι το ύφος των δημοσιευμάτων του Βαξεβάνη που αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο καθοριζόταν ανάλογα με το εάν ο ενάγων (δηλαδή ο Βαξεβάνης) λάμβανε ή όχι χορηγίες από αυτόν. Συνεπώς οι ανωτέρω ισχυρισμοί ελέγχονται αναληθείς» αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Αναληθείς κρίθηκαν και μία σειρά από άλλους ισχυρισμούς του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου για το δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, όπως ότι «χρησιμοποίησε (έβαλε) υπουργούς να του κλείσουν διαφήμιση, ότι μπλέκει με επιχειρηματικά κέντρα, ότι εκδιώχθηκε από το ΔΟΛ επειδή κρίθηκε ανεπαρκής, ότι κάνει εξυπηρετήσεις στον κάθε Καμμένο, ότι δεν έδωσε σημασία σε στοιχεία φακέλου που του προωθήθηκε σχετικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento της 231 Σεπτεμβρίου 2013, ότι το σπίτι που ζει το απέκτησε με αθέμιτο τρόπο και συγκεκριμένα ότι το πλήρωσε άλλος με τον κόπο του», καθώς και ότι ο Βαξεβάνης διέκοψε τη συνεργασία του με το περιοδικό Unfollow συνιδιοκτησίας του Χαραλαμπόπουλου, επειδή δεν ήθελε να κόβει τα απαιτούμενα φορολογικά παραστατικά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «δεν προέκυψε ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί βρίσκουν έρεισμα στην αλήθεια»…

Επίσης το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι ισχυρισμοί Χαραλαμπόπουλου για τη «σχέση του Βαξεβάνη με το ΣΥΡΙΖΑ και στη μέσω της δημοσιογραφίας του εξυπηρέτηση αυτού, είτε βρίσκεται στην εξουσία είτε όχι, καθώς και στη σχέση του ενάγοντος με την ΕΥΠ, δεν αποδείχτηκαν».

Αντίθετα «στοιχειοθετούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εφόσον συγκροτούν την έννοια της διάδοσης γεγονότων ενώπιον των αναγνωστών των ιστοσελίδων στις οποίες δημοσιεύτηκαν, δυναμένων να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού».

«Ολόκληρα τα κείμενα των ένδικων άρθρων με τις λέξεις και τις φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξή τους ενείχαν κατά την αντικειμενική τους εκτίμηση, το στοιχείο της εξύβρισης, της λοιδορίας, του χλευασμού, και της σπίλωσης της δημοσιογραφικής φήμης, της επαγγελματικής ύπαρξης και της προσωπικής υπόστασης του ενάγοντος (σ.σ. του Βαξεβάνη)», επισημαίνεται ακόμα στη δικαστική απόφαση.

Καταδίκη Χαραλαμπόπουλου και της Άλτερ Έγκο του Μαρινάκη

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και την εταιρεία Άλτερ Έγκο, υποχρεώνοντας τους να καταβάλλουν το ποσό των 12.000 ευρώ ως αποζημίωση στον Κώστα Βαξεβάνη, ενώ ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει επιπλέον 3.000 ευρώ.

Επίσης υποχρεώνεται το in.gr και to10.gr να δημοσιεύσουν περίληψη της δικαστικής απόφασης στην ίδια θέση που είχαν δημοσιευτεί τα άρθρα Χαραλαμπόπουλου και να αφαιρέσουν τα επίμαχα άρθρα όταν η υπόθεση τελεσιδικίσει.

Κώστας Βαξεβάνης

Νέα καταδίκη του συκοφάντη Χαραλαμπόπουλου

Ήταν άλλη μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συκοφάντη Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε καταδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και για ανάρτηση του σε βάρος του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Λ. Χαραλαμπόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 10.000 ευρώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη για δημοσίευμα στην αθλητική ιστοσελίδα 10.gr και να δημοσιεύσει στο site στην ίδια θέση με το συκοφαντικό δημοσίευμα, περίληψη της δικαστικής απόφασης.

Η υπόθεση αφορούσε συκοφαντικό δημοσίευμα στις 15-5-2018 στο αθλητικό site όπου είναι υπεύθυνος ο Λ. Χαραλαμπόπουλος, το οποίο δυσφημούσε τον «Τίγρη» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι το δημοσίευμα αναρτήθηκε «προκειμένου να πλήξει έντονα την προσωπικότητα του Δημητρίου Μελισσανίδη του Γεωργίου, επεδίωξε να δημιουργήσει στους αναγνώστες της ιστοσελίδας του την ψευδή εντύπωση ότι ο Δημήτριος Μελισσανίδης του Γεωργίου συστηματικά μετέρχεται ανέντιμες μεθόδους μαφιόζικων απειλών κατά την άσκηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Για το λόγο αυτό αναγνωρίστηκε ότι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Ελευθέριος Χαραλαμπόπουλος του Αθανασίου υποχρεούται να καταβάλει στον Δημήτριο Μελισσανίδη του Γεωργίου χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης, λόγω προσβολής προσωπικότητας και αδικοπραξίας που τέλεσε σε βάρος του, με την ανάρτηση του ως άνω δημοσιεύματος».

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, αλλά την έχασε.

Τώρα καλείται να δημοσιεύσει την παραπάνω περίληψη της δικαστικής απόφασης, ανασκευάζοντας τα όσα συκοφαντικά είχε προσάψει στον ισχυρό άντρα της ΑΕΚ.

Δημήτρης Μελισσανίδης

Μπρος στο δρόμο που… χάραξε ο, επίσης, συκοφάντης Κουρτάκης

Οι καταδίκες του υπαλλήλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου για τις συκοφαντικές αναρτήσεις σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες καταδίκες του άλλου δημοσιογράφου-φίλου του εφοπλιστή και εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Κουρτάκης καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενός εκ των ανηλίκων παιδιών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς στη ραδιοφωνική του εκπομπή στα «Παραπολιτικά» είχε συκοφαντήσει τον ανήλικο γιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ισχυριζόμενος «ότι είναι αναρχικός, με τη Ρούπα και πάει στα Εξάρχεια».

Η καταδίκη του Κουρτάκη είναι τελεσίδικη, καθώς σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή.

Τότε είχε κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση και των τριών ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου και για εξύβριση σε βάρος του τότε υπουργού Άμυνας.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ενώ δεν του χορηγήθηκε ούτε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου λόγω άλλης αμετάκλητης καταδίκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον Άρειο Πάγο.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2021 ο εκδότης των Παραπολιτικών καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από αγωγή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα.

Με την υπ’ αριθμ. 113/2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκαν ως απολύτως ψευδή, συκοφαντικά, εξυβριστικά και προσβλητικά για την προσωπικότητα του κ. Πατέρα 20 δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», μέσω των οποίων ο Γιάννης Κουρτάκης προέβαινε σε συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του εφοπλιστή.

Κουρτάκης
Γιάννης Κουρτάκης

Συκοφάντες οι μάρτυρες του Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor1»!

Και μια λεπτομέρεια. Τι κοινό έχουν οι Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και Γιάννης Κουρτάκης, εκτός από το αφεντικό ή φίλος αντιστοίχως, Βαγγέλη Μαρινάκη;

Έχουν καταθέσει και οι δύο εναντίον του λιμενικού που έκανε την έρευνα για την εμπλοκή του Μαρινάκη και συνεργατών του στην υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο «Noor1»…

Και όμως αν και προσπάθησαν να «συσκοτίσουν» την έρευνα, η ανάκριση συνεχίζεται έστω με καθυστέρηση 3,5 ετών και ενώ έχουν ήδη αποχωρήσει τρεις Ανακριτές Διαφθοράς…

Μάλιστα ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου που εισηγήθηκε τη συνέχιση της ανάκρισης, επεσήμανε το ρόλο των λιμενικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ζητώντας μάλιστα να κληθεί να καταθέσει ο επικεφαλής της έρευνας για να λάμψει φως στην τυχόν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου του «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη…

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This