Υπάλληλος του Μαρινάκη παρεμβαίνει ανοιχτά στην δικαιοσύνη!

Αφήνει αιχμές κατά δικαστών και εισαγγελέων

Must Read

Με ένα άρθρο – ευθεία πρόκληση προς την ελληνική δικαιοσύνη, ο υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Πρετεντέρης στην στήλη του στα Νέα, απαιτεί από τους Έλληνες δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη τους «εμπλεκόμενους» στην δήθεν «σκευωρία» Novartis! Υπαγορεύοντας μάλιστα και το χρονικό περιθώριο που διαθέτουν για να το πράξουν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν δικαστεί και να έχει βγει απόφαση πριν από τις επόμενες εκλογές…

Αφήνει μάλιστα σαφέστατες αιχμές κατά δικαστών και εισαγγελέων επειδή δήθεν συνδέονται με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δεν επιθυμούν την κάθαρση!

Το ύφος του άρθρου του Γιάννη Πρετεντέρη, παραπέμπει σε ένα αντίστοιχο επεισόδιο: Τον τρόπο  με τον οποίο «υπενθύμισαν» στον εισαγγελέα Ζαχαρή κάποιο «ροζ σκάνδαλο» του παρελθόντος, πάλι μέσω παρόμοιου δημοσιεύματος.

«Έχει εκβιαστεί ο Ζαχαρής, δεν ξέρω αν υπέκυψε…» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας στα πρακτικά δημοσίευμα της φιλοσαμαρικής εφημερίδας, «Άποψη», το οποίο «υπενθύμιζε» στον Ευάγγελο Ζαχαρή την «εμπλοκή ροζ περιεχομένου» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το μακρινό παρελθόν.

Το γεγονός πάντως είναι ότι πρώτα αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και μία μέρα μετά ο Ευάγγελος Ζαχαρής απέστειλε τη δικογραφία σε βάρος της στην Εισαγγελία πρωτοδικών με την παραγγελία να ασκηθεί δίωξη. Είχε προηγηθεί, το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Το πόρισμα Σοφουλάκη μάλιστα ήταν …πολλαπλάσιο από το εμφανώς «συντομότερο» πόρισμα Ζαχαρή.

Το άρθρο του Πρετεντέρη συνιστά τον ορισμό της παρέμβασης στην δικαιοσύνη, μέσω μάλιστα μιας εφημερίδας που ανήκει σε κατηγορούμενο για βαρύτατα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπιστεί! Όπως είναι επόμενο, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έδειξε καμία σπουδή για την ολοκλήρωση της έρευνας που αφορά ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας αλλά και κατά της ίδιας της εθνικής ασφάλειας και της Δημοκρατίας, όπως το Noor1, ούτε φυσικά το χρησιμοποιεί ως παράδειγμα «καθυστέρησης απόδοσης δικαιοσύνης»…

Αντίθετα, ο αρθρογράφος εγκαλεί τους δικαστές, αφού πρώτα αφήνει βαρύτατες μομφές εις βάρος τους, δίνοντας μάλιστα και σαφέστατη πολιτική χροιά στην στον χρονικό ορίζοντα διερεύνησης της υπόθεσης, ομολογώντας έτσι ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Η σκοπιμότητα είναι ξεκάθαρη: Να παραπεμφθούν σε δίκη οι δήθεν «σκευωροί», πριν τις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτικό πλεονέκτημα στους διώκτες! Ο ορισμός της πολιτικής δίωξης!

Όλα αυτά τη στιγμή που το μύθευμα περί «σκευωρίας Novartis» έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, ακόμα και από τις καταθέσεις περιβόητων «μαρτύρων κατηγορίας» ενώπιον της ανακρίτριας. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι διώκτες επιστράτευσαν τον υπόδικο Μιωνή, οι ισχυρισμοί του οποίου δεν έγιναν αποδεκτοί ούτε και από την δικαιοσύνη του Ισραήλ! Ενώ η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς από τον διωγμό της Ελένης Τουλουπάκη και της Γιάννας Παπαδάκου με το OCCRP να αναφέρει ως αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ η Novartis έχει ομολογήσει την ενοχή της στις ΗΠΑ πληρώνοντας ένα κολοσσιαίο πρόστιμο, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει, αλλά βρίσκονται υπό διωγμό όσοι προσπάθησαν να το αποκαλύψουν και να ξεσκεπάσουν την ευρεία διαφθορά που προκλήθηκε από τις ενέργειες της εταιρείας. Αντί δηλαδή να διώκονται οι ένοχοι, διώκονται αυτοί που υπεράσπισαν το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This