Στο σκαμνί η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Μαζί με δέκα συγκατηγορουμένους τους για το σκάνδαλο της Folli Follie

Must Read

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κάθονται σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούστου και δέκα συγκατηγορούμενοί τους για το σκάνδαλο της Folli Follie, με την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και προκαλώντας ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου και πολιτών.

Κατηγορούμενοι είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης που παραμένουν προφυλακισμένοι εδώ και 15 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, η σύζυγος του πρώτου και μητέρα του δεύτερου Καίτη, καθώς και δέκα στελέχη της Folli Follie για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Η ζημία υπολογίζεται σε 413.078.346,17 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 2006 άρχισαν πλαστογραφήσεις τραπεζικών εγγράφων και εικονικές συναλλαγές με θυγατρικές εταιρίες της Folli Follie στην Ασία, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα.

Όπως διαπιστώθηκε, η θυγατρική εταιρία στην Κίνα παρουσίαζε επί σειρά ετών εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε υπαρκτούς και ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ενδεικτικό είναι πως σε έναν τραπεζικό λογαριασμό εμφάνιζε υπόλοιπο 70.000.000 ευρώ, αν και το πραγματικό διαθέσιμο ήταν μόλις 60 ευρώ!

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αποκόμισαν έσοδα από πωλήσεις μετοχών, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατείχαν στην εταιρία αλλά και την προνομιακή εσωτερική ενημέρωση για την πορεία της Folli Follie. Ο Δ. Κουτσολιούτσος έλαβε περίπου 44.000.000 ευρώ από τα 116.000.000 ευρώ που καταβλήθηκαν στους μετόχους από την εταιρία για μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίων, ενώ κέρδισε 130.000.000 ευρώ από πωλήσεις μετοχών. Ο γιος του Τζώρτζης έλαβε 3.800.000 ευρώ από μερίσματα και 2.200.000 ευρώ από πωλήσεις μετοχών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This