Καθηγητής μήνυσε τον Αναστάσιο Δράκο που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ

Ο δικηγόρος του μηνυτή ζήτησε μεταξύ άλλων την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως

Must Read

Σάλος έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του καθηγητή Αναστάσιου Δράκου που ξυλοκοπήθηκε μέσα σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στον χώρο και του επιτέθηκαν με γροθιές.

Ο ίδιος μετά το περιστατικό βίας, πήγε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με πληροφορίες απέδωσε την επίθεση που δέχτηκε, σε αγνώστους οι οποίοι όπως φέρεται να είπε, υποκινήθηκαν από συναδέρφους του με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία.

Σήμερα, συνάδελφός του, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το θύμα της επίθεσης, (σ.σ. ο κ. Δράκος), φέρεται, όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, να δήλωσε πως πίσω από την επίθεση που δέχθηκε «βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία». Ο ίδιος αναφέρει πως προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης γιατί θεωρεί πως το θύμα τον «φωτογράφησε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε, αφού ο ίδιος βρίσκεται σε οικονομική αντιδικία μαζί του. Η αντιδικία των δύο, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, φαίνεται να αφορά την εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία.

«Να παραιτηθεί η Κεραμέως»

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο δικηγόρος του μηνυτή ζήτησε μεταξύ άλλων την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου» ανέφερε ο δικηγόρος.

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού του καθηγητή, η προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του καθηγητή Αναστάσιου Δράκου ασκήθηκε δίωξη το 2019 για τα αδικήματα της τοκογλυφίας, της εκβίασης και της απειλής. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Μάλιστα, στη συνέχεια, συνάδελφοί του τον είχαν καταγγείλει για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος καθηγητής σχετίζεται με υποθέσεις παιδεραστίας η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: Ποιοι ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο μέσα στην ΑΣΟΕ – Τι λέει ο ίδιος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This