Ποινή φυλάκισης σε νεαρό που ανάρτησε ροζ βίντεο με την πρώην σύντροφό του

Ανάρτησε ερωτικό βίντεο με την πρώην του όταν εκείνη έβαλε τέλος στη σχέση τους

Must Read

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει η υπόθεση revenge porn με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, αφού ολοένα και αυξάνονται οι αποκαλύψεις για εκβιασμούς με την ανάρτηση ερωτικών σκηνών στο ίντερνετ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 27 μηνών σε έναν 25χρονο που δημοσιοποίησε βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις του με την 22χρονη πρώην σύντροφό του.

Το ζευγάρι βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές του στιγμές με την έγκριση της κοπέλας, χωρίς ωστόσο να φαίνονται χαρακτηριστικά. Oμως, όταν η 22χρονη αποφάσισε να βάλει τέλος στη σχέση της με τον 25χρονο, εκείνος έβαλε την ταυτότητά της στο βίντεο και το έστειλε στην ίδια και στη μητέρα της. Aλλά δεν σταμάτησε εκεί, αφού δεν δίστασε να την απειλήσει ότι θα την εκθέσει στην εργασία της, στέλνοντας τα βίντεο στους εργοδότες της, εάν δεν παραιτηθεί με δική της βούληση!

Τότε η 22χρονη αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα, ενώ παράλληλα επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τελικά ο δράστης, που πίστευε αδίκως ότι η πρώην του τον απατούσε με συνάδελφό της, συνελήφθη, κρίθηκε ένοχος και σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών.

Ο δικηγόρος της 22χρονης Γαβριήλ Γαβριηλίδης μίλησε για δικαίωση της πελάτισσάς του και εστίασε στην ανάγκη αλλαγής του νόμου για το revenge porn. «Περίπου 1.500 γυναίκες αυτοκτονούν κάθε χρόνο παγκοσμίως, επειδή κάποιος αποφάσισε να τις εκδικηθεί, να τις διαπομπεύσει και να τις ξεφτιλίσει με αυτόν τον τρόπο. Στην Ελλάδα ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα, καθώς η πράξη της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είναι πλημμέλημα. Οι δικαστές του Αρείου Πάγου, τεντώνοντας το ερμηνευτικό “σχοινί” στην προσπάθειά τους να αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη, έκριναν ότι η δίωξη ορθά έγινε σε βαθμό κακουργήματος» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τώρα είναι σειρά της Πολιτείας να λάβει μέτρα, ώστε όλες ανεξαιρέτως οι διώξεις να γίνονται σε βαθμό κακουργήματος. Το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να μην αποτιμάται σε λεφτά, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε ποσό που μπορεί να ορίζει ένας νόμος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This