Στο σκαμνί Κουρτάκης και Κούγιας για υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας

Μετά από μήνυση του Στηβ Κακέτση

Must Read

Δικάζονται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, καθώς ο δικηγόρος κατηγορείται πως υπέκλεψε ιδιωτική τους συζήτηση, για να παρουσιαστεί ως δήθεν σκευωρία η εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1».

Ο εκδότης παρουσίασε την ιδιωτική συνομιλία Κούγια-Κακέτση, σε δημοσίευμα του site των «Παραπολιτικών» στις 7-9-2017, λίγους μήνες πριν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του για τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, μετέπειτα καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για το φορτίο του «λευκού θανάτου» από τον Περσικό κόλπο στην Ελευσίνα.

Σε ηχογραφημένη συνέντευξη και δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας αναφερόταν στην ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον Στηβ Κακέτση λόγω της ιδιότητας του ως εκ των χειριστών δικαστικής υπόθεσής του με την εκμισθώτρια του ακινήτου όπου στεγάζεται η επιχείρηση του.

Μάλιστα οι Κουρτάκης και Κούγιας κατέθεσαν το παράνομο ηχητικό απόσπασμα στον πρώην Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο που διεξήγαγε έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά του Β. Μαρινάκη για τις τυχόν ευθύνες της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, η οποία διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor1».

Όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Ο Εισαγγελέας κ. Μπρακουμάτσος κάλεσε τον Στηβ Κακέτση ο οποίος κατέθεσε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν είχε άδεια να ηχογραφήσει και να παρουσιάσει ιδιωτική τους συνομιλία περί της δήθεν σκευωρίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αρχειοθέτησε την έρευνα κατά της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα η οποία λίγους μήνες αργότερα άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε  για τα δύο εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, μετέπειτα καταδικασθέντα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο.

Στη συνέχεια ο Στηβ Κακέτσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των Κούγια-Κουρτάκη οι οποίοι διώκονται για παράβαση του άρθρου 370 Α παρ. 2 και παρ. 3 αντιστοίχως, για την παράνομη υποκλοπή της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, χωρίς τη συναίνεση του.

Στηβ Κακέτσης

Θα έδιναν στον Κακέτση ένα εκατ. ευρώ !

Επιπλέον ο Κακέτσης καταγγέλλει πως πιέστηκε για να καταθέσει για δήθεν σκευωρία σε βάρος του Μαρινάκη, ενώπιον του πρώην Εισαγγελέα  Μπρακουμάτσου, ενοχοποιώντας τρίτα πρόσωπα.

Μάλιστα τονίζει ότι θα του έδιναν αμοιβή άνω του 1 εκατ. ευρώ!

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αλλά διακόπηκε λόγω δικαιολογημένης απουσίας του δικηγόρου του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, Νίκου Αγαπηνού, στα δικαστήρια της Αθήνας.

Στο ακροατήριο ήταν παρών ο μηνυτής επιχειρηματίας και ο Αλέξης Κούγιας, ενώ απών ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του.

Στο ακροατήριο ήταν παρών και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος ζήτησε να παρασταθεί για την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς σύμφωνα με το επίδικο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» ο πελάτης του φέρεται να εμπλέκεται στη δήθεν «σκευωρία» .

Το δικαστήριο διέκοψε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο ως προς το αίτημα του δικηγόρου, πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στη δίκη προεδρεύει η πρόεδρος Εφετών Ευγενία Μπιτσακάκη η οποία θα δικάσει μαζί με τους Εφέτες Αναστάσιο Αναστασίου και Δημήτριο Καβαλλάρη.

Ο κ. Καβαλλάρης έχει ασχοληθεί με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά που αθώωσε με «ελαχιστότατες αμφιβολίες» τον παράγοντα του Ολυμπιακού, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Για την απαλλαγή του κατηγορουμένου, αλλά και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν στους καταδικασθέντες, έχει ασκηθεί αναίρεση που θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Και μια λεπτομέρεια: Το site των «Παραπολιτικών» κατέβασε το ηχητικό της συνέντευξης του Αλέξη Κούγια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This