Καμία ελπίδα! Κλειστά ακόμα δύο ημέρες τα δικαστήρια

Must Read

Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν κατάφερε ούτε σήμερα, δεύτερη ημέρα μετά την κακοκαιρία «Ελπίς», να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστά όλα τα δικαστήρια στην Αττική και την Κρήτη μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που συνεχίζουν να πλήττονται από την κακοκαιρία, θα αποφασίσουν οι κατά τόπο αρμόδιες διοικήσεις των δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Ποιες δίκες και διαδικασίες εξαιρούνται

Κατ’ εξαίρεση, στα δικαστήρια της Αττικής και της Κρήτης θα εκδικάζονται:
– Οι προσωρινές διαταγές. Αν απουσιάζει ο ένας διάδικος θα αναβάλλεται η εκδίκαση.
– Οι υποθέσεις σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Μονομελές και Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζονται εφόσον συμπληρώνεται 18μηνο εντός τριμήνου.
– Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 σε πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται.
– Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης και 26ης Ιανουαρίου 2022 και δεν υπάγονται στις παραπάνω εξαιρέσεις, το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.
– Οι συνεδριάσεις των κατ’ εξαίρεση υποθέσεων που θα εκδικαστούν, θα αρχίζουν στις 10 το πρωί και τα αυτόφωρα από τις 12 το μεσημέρι.
Οι απολογίες κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί σε ανακριτή, θα γίνονται κανονικά μετά τις 11 το πρωί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This