Το πρώτο «χτύπημα» από εγκλωβισμένη οδηγό: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Τι πόσο αποζημίωσης ζητά η ενάγουσα

Must Read

Το δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε η πρώτη αγωγή που κατατέθηκε κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη (για πάνω από 16 ώρες) οδηγό, η οποία δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση το επικοινωνιακό «φιλοδώρημα» των 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση (και αναμένεται να πληρώσει κάποια στιγμή η εταιρεία).

Όπως λέει μάλιστα ο δικηγόρος της, Ιωάννης Καλαβρής, «ούτε η εταιρεία, ούτε ο Πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αγωγή και μεταδίδει το eviathema.gr η γυναίκα, η οποία δεν αποδέχεται τα 2.000 που θα δώσει κάποια στιγμή η εταιρεία, διεκδικεί ποσό 10.000 ευρώ για ικανοποίηση ηθικής βλάβης, επικαλούμενη και την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη, αλλά και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί καθημερινά την Αττική Οδό, καταβάλλοντας τα υπέρογκα ποσά των διοδίων. Συνεπώς ανέμενε ότι οι υπηρεσίες θα ήταν εξίσου υψηλές, ασχέτως συνθηκών.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας είπε στο eviathema ότι «η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ αποζημίωσης το οποίο ανακοινώθηκε από την Αττική Οδό … Ούτε η εταιρεία, ούτε ο Πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα».

Και προσθέτει πως η αγωγή γίνεται για λόγους ηθικής τάξης: «Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε, εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This