Κοντονής: «Μεθόδευσαν την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα»

Τι κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα

Must Read

Επιμένει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ως προς τη μεθόδευση για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ο οποίος ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2019, προκειμένου να μετατραπεί το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί με βάση καταγγελίες του κ. Κοντονή, ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, μετά από νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

Καταθέτοντας σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, επανέλαβε τις καταγγελίες του.
«Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως» ανέφερε ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του σε εισαγγελικό λειτουργό.

«Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. εισαγγελέας».

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία ανασύρθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών μετά από δηλώσεις του κ. Κοντονή σε τηλεοπτικό σταθμό όπου είχε αναφέρει: «Πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψη μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This