Folli Follie: Δημόσιο, τράπεζες και επενδυτές πολιτική αγωγή στη δίκη

Απορρίφθηκε ανάλογο αίτημα της εταιρείας των Κουτσολιούτσων

Must Read

Δεν ζημιώθηκε η Folli Follie, αλλά το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και επενδυτές, οι οποίοι θα παραστούν ως πολιτική αγωγή στην πολύκροτη δίκη, στην οποία είναι κατηγορούμενοι οι βασικοί μέτοχοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και στελέχη της εταιρείας για το σκάνδαλο «μαγειρέματος» των οικονομικών στοιχείων και εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση των κατηγορουμένων, ώστε να μην παρασταθεί η Folli Follie ως πολιτική αγωγή, αποβάλλοντας την από τη δίκη. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν επισημάνει πως η εταιρεία δεν πρέπει να παραστεί στη δίκη, διότι δεν έχει ζημιωθεί από την οικονομική απάτη. Αντίθετα, τα κέρδη από τους πλαστούς ισολογισμούς και την χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie είχαν καταλήξει στα ταμεία της…

Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, πως δεν θα παρασταθούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, ο κινέζικος όμιλος Fosan και μικρομέτοχοι της εταιρείας. Αντίθετα θα παραστούν προς υποστήριξη της κατηγορίας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και επενδυτές.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This