«Βόμβες» Τουλουπάκη κατά Αγγελή: Προσπάθησε να «μπλοκάρει» την έρευνα για τη Novartis

Must Read

Πολύωρη κατάθεση έδωσε σήμερα στον εισαγγελέα πρωτοδικών η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο πλαίσιο της διερεύνησης της βαρύτητας των καταγγελιών της εναντίον του πρώην επόπτη της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορεί για παρέμβαση στην έρευνα της για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.

Πιο συγκεκριμένα η δια ζώσης συνάντηση της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με τον συνάδερφο της Σπύρο Παπά διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Τουλουπάκη προς επίρρωσιν των καταγγελλομένων της φέρεται να προσκόμισε περισσότερα στοιχεία στην έρευνα.

Ωστόσο ο διενεργών την έρευνα εισαγγελέας αναμένεται τις επόμενες μέρες να καλέσει προς κατάθεση και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, (υφιστάμενοι της Τουλουπάκη) οι οποίοι χειρίζονται από κοινού τη μεγάλη έρευνα για την Νovartis.

Τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελένη Τουλουπάκη επέμεινε καταθέτοντας και στον συνάδερφο της στον ισχυρισμό της περί υπεξαγωγής απόρρητων εγγράφων από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή μέρος των οποίων δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, στην πολύωρη κατάθεση της η οποία ξεκίνησε στις 12 σήμερα το μεσημέρι, φέρεται να περιέγραψε τα επίμαχα περιστατικά που την οδήγησαν σε ρήξη της συνεργασίας της με τον αντεισαγγελέα επόπτη της, σύμφωνα με τα οποία Γιάννης Αγγελής σε δυο διαφορετικούς χρόνους κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της, φέρεται να μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις σε στικάκι. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία διαφθοράς. Ωστόσο τα περιστατικά στα οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάθεση της η Ελένη Τουλουπάκη τα περιγράφουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι (γραμματείς) που είναι τοποθετημένοι στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε έγγραφες καταθέσεις τους που έδωσαν πριν προβεί στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

Για την υπεξαγωγή από τον Γιάννη Αγγελή των πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Νovartis η εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να υποστήριξε ότι τα επέστρεψε ωστόσο η ίδια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κράτησε αντίγραφα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από παρεμβάσεις στο έργο της από τον επόπτη της φέρεται να αναφέρθηκε και σε περιστατικά όπου ο αρεοπαγίτης αντεισαγγελέας άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης καταλογίζοντας του προσπάθεια καθυστέρησης στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για τη Novartis. Ακόμα αναφερόμενη στην επίμαχη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με κλιμάκιο του FBI στην αυστριακή πρωτεύουσα (σ.σ. συμμετείχαν Τουλουπάκη και Αγγελής) το Δεκέμβριο του 2018 επανέλαβε λεπτομερώς τους ισχυρισμούς της σύμφωνα με τους οποίους οι Αμερικανοί επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα επιβαρυντικά στοιχεία που κατείχαν για Έλληνα πολιτικό το οποίο και τους κατονόμασαν αλλά ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε την παραλαβή τους με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραδίνονται προς τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This