Κυριακή 20/6/2021

Σε διαμέρισμα δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι καταθέσεις των μαρτύρων

Επιβεβαιώνουν πλήρως πηγές της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για σπίτι που είχε νοικιάσει η αστυνομία, όπως λένε, για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων, κάτι που προβλέπεται από το νόμο περί προστασίας μαρτύρων.

Η διευκρίνηση δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα) που κάνουν λόγο για τον χώρο – τον οποίο αποκαλούν ως «γιάφκα», στον οποίο φέρονται να συναντούσαν οι εισαγγελείς τους προστατευόμενους μάρτυρες, διευκρινίζουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική προβλέπεται από το νόμο περί προστασία ας μαρτύρων.

To εν λόγω διαμέρισμα που βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Μαβίλη και την Αμερικάνικη πρεσβεία, ανήκε στις  αρμοδιότητες της αστυνομίας και όχι της εισαγγελίας διαφθοράς. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην εισαγγελία διαφθοράς για τις καταθέσεις τους.

Για λόγους προστασίας

Στο ερώτημα να οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο διαμέρισμα ή στην ασφάλεια οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς στο σημείο κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους προστασίας των μαρτύρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και οι τελευταίες καταθέσεις δόθηκαν στην ασφάλεια.

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν υπήρχαν κοριοί στο επίμαχο διαμέρισμα αυτό είναι παράνομο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν αναφορές πως οι μάρτυρες πιέζονταν φορτικά να δώσουν επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ