Κέρκυρα: Δικάζονται εισαγγελέας και δύο αστυνομικοί

Για… λαθροχειρία σε δικογραφία που «λίμναζε» επί μήνες

Must Read

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Κέρκυρας κάθονται σήμερα εν ενεργεία εισαγγελέας Πρωτοδικών, δύο αστυνομικοί και μία δημόσια υπάλληλος, καθώς φέρονται να αλλοίωσαν βιβλία της Εισαγγελίας και του Αστυνομικού Τμήματος για να «κρύψουν» τα… ίχνη δικογραφίας που παρέμενε ακίνητη επί 9 μήνες.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται ως συμμέτοχοι σε μια προσπάθεια απόκρυψης δικογραφίας που παρέμεινε στα χέρια της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας επί εννέα μήνες χωρίς να διερευνηθεί.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών «την 13 Ιουνίου 2019 και την 14 Ιουνίου 2019 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος με πρόθεση ως υπάλληλος τα καθήκοντά της οποίας ανάγεται και η έκδοση και σύνταξη ορισμένων δημοσίων εγγράφων βεβαίωσε με πρόθεση ψευδές περιστατικό σε δημόσιο έγγραφο που μπορούσε να έχει έννομες συνέπειες».

Ειδικότερα, πιστοποίησε ψευδώς ότι συγκεκριμένη δικογραφία είχε ανατεθεί ήδη προς έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας.

Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει σχετικά:

«Το περιεχόμενο όμως των ανωτέρω δύο πιστοποιητικών δικονομικής πορείας ήταν ψευδές καθόσον η αλήθεια είναι ότι από 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 13 Ιουνίου 2019 η ποινική δικογραφία βρισκόταν εις χείρας της πρώτης κατηγορουμένης η οποία δεν είχε κάνει καμιά δικονομική ενέργεια επ’ αυτής και μόλις την 14 Ιουνίου 2019 κατόπιν αρξαμένης έρευνας από την εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας απέστειλε για πρώτη φορά την ανωτέρω δικογραφίας στο ΑΤ Κέρκυρας με πρώτη παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η έκδοση των δύο ψευδών βεβαιώσεων έννομες συνέπειες διότι με το ψευδές περιεχόμενο τους απέκρυπτε τη δική της ευθύνη για καθυστέρηση ως προς την επεξεργασία και διεκπεραίωση της υπόθεσης που υπερέβαινε τους δύο μήνες όπως ορίζεται σχετικώς σε εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Οι αστυνομικοί διώκονται γιατί παρενέβησαν στα βιβλία εισόδου του Αστυνομικού Τμήματος και η γραμματέας του ΑΤ παραποίησε το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Η υπόθεση αποτελεί την πρώτη δίκη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από Εφέτη-Ανακριτή στην Κέρκυρα για την εξαφάνιση εκατοντάδων δικογραφιών με κατηγορούμενη τη συγκεκριμένη εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία βρίσκεται ήδη σε προσωρινή αργία και έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Ο Εφέτης-Ανακριτής που έχει οριστεί από την Ολομέλεια του Εφετείου Κέρκυρας μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, έχει καλέσει σε απολογία την εισαγγελέα η οποία είχε διατελέσει επικεφαλής της τοπικής Εισαγγελίας για τα κακουργήματα της «υπεξαγωγής εγγράφων» και «κατάχρησης εξουσίας».

Από τα χέρια της φέρεται να πέρασαν περίπου 150 δικογραφίες που «έκαναν φτερά». Κάποιες από αυτές βρέθηκαν στο σπίτι μιας φίλης της εισαγγελέα , η οποία, επίσης, κατηγορείται.

Την υπόθεση είχε καταγγείλει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα μετά από μήνυση της εισαγγελέα. Ακολούθησε η αυτόφωρη σύλληψη της εισαγγελέα μετά από μήνυση του δικηγόρου για να οδηγηθούν και οι δύο στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This