Ελεγκτικό Συνέδριο: Καμία διάκριση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ από τους δικαστές

Συμπτωματικά μία εβδομάδα μετά τα ομοφοβικά σχόλια του Αλ. Κούγια που προκάλεσαν απαγόρευση ερώτησης στη δίκη του Δ. Λιγνάδη

Must Read

Τη συμμόρφωση των δικαστών με την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ αποφάσισε ομόφωνα η πλήρης Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τροποποιώντας τον Χάρτη Δεοντολογίας των Δικαστικών Λειτουργών του δικαστηρίου.

Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας, τροποποίησε τον Χάρτη Δεοντολογίας προκειμένου να είναι σε πλήρη συμφωνία με την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ειδικότερα, το άρθρο 10 του Χάρτη Δεοντολογίας των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά την αρχή της δικαιότητας, «συμπληρώνεται με τη ρητή επισήμανση ότι οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αποκρούουν διακρίσεις που συνέχονται όχι μόνον με τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και με την ταυτότητα, χαρακτηριστικά ή έκφραση φύλου των διαδίκων και των λοιπών παραγόντων της δίκης».

Η ομόφωνη απόφαση εκδόθηκε συμπτωματικά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για ομοφοβικά σχόλια του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα που είχε ως αποτέλεσμα να του απαγορεύσει σχετική ερώτηση η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Διαβάστε τι ακούστηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τον Αλ. Κούγια του 27χρονου Αιγύπτιου που κατήγγειλε το βιασμό του από τον κατηγορούμενο Δ. Λιγνάδη:

-Αλέξης Κούγιας: Τελικά τί είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff…
-Μάρτυρας: Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…
-Κούγιας: Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;
Γιάννης Βλάχος (δικηγόρος μάρτυρα): Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε το αποτέλεσμα θα έχει υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να μην επαναληφθούμε. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This