Τσουνάμι αποκαλύψεων σε δίκη με… άρωμα «Noor1»

Νέες «βόμβες» για τον ρόλο πληροφοριοδοτών της DEA, τους παραλήπτες των ναρκωτικών και τον Κουρτάκη των «Παραπολιτικών»

Must Read

Πληροφοριοδότης της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA είναι ο Τούρκος Σερίφι Ζιντάστι που κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνεργάτες του καταδικασθέντος Ευθύμιου Γιαννουσάκη (εικονίζεται στη φωτό) στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1».

Αυτό προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου δικάστηκε ο Τούρκος επιχειρηματίας Φαρντίν Ριγκαμπάντι, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και τη διακίνηση του φορτίου του λευκού θανάτου, μετά τη μυστική κατάθεση του Γιαννουσάκη στην προσπάθειά του να λάβει ελαφρυντικό και να σπάσει τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αγγλία, αθωώθηκε από το δικαστήριο, καθώς δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, πέρα του γεγονότος ότι ήταν παρών σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2014, τρεις μήνες πριν από τη μεταφορά των ναρκωτικών, στην οποία συμμετείχαν ο Γιαννουσάκης, ο Σερίφι Ζιντάστι, ο εμπλεκόμενος στη μεταφορά της ηρωίνης από το «Noor 1» σε αποθήκη στο Κορωπί Αχμέντ Σαχίντ και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη στα πληρώματα με το προσωνύμιο Χαμούντα.

Η συνάντηση είχε καταγραφεί σε βίντεο 16 δευτερολέπτων που είχε βρεθεί στο κινητό του Γιαννουσάκη κατά τη σύλληψή του και ανακτήθηκε από τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν πολύ σοβαρά στοιχεία, που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση και τη δικογραφία που εκκρεμεί στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά.
Κατά την εξέταση του μάρτυρα πρώην διοικητή Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και νυν λιμενάρχη Ραφήνας Γιώργου Κατσούλη (σ.σ.: ήταν επικεφαλής στις έρευνες για τους 2,1 τόνους ηρωίνη στο «Noor 1») από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνη Βουλγαράκη προέκυψε πως δύο από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση του Γιαννουσάκη στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πληροφοριοδότες ή πράκτορες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, της γνωστής DEA.

«Είχε αναφερθεί όντως όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά για άλλη, ότι είχε συνεργαστεί με την υπηρεσία ο Ζιντάστι» κατέθεσε ο λιμενικός. Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο Σαχίντ και η κόρη του Ζιντάστι δολοφονήθηκαν από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, θεωρώντας ότι «κάρφωσαν» την υπόθεση στις Αρχές.

Επίσης, κατονόμασε ως παραλήπτη των ναρκωτικών τον Οργκάν Ορχάν, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας κατηγορούμενος για τη δολοφονία της κόρης του Ζιντάστι.
Κατά την ανάγνωση εγγράφων του δικαστηρίου ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε πως «η επιβεβαίωση ότι ο Ζιντάστι είναι πράκτορας της DEA προκύπτει από την απολογία του Ορχάν στην Τουρκία. “Το άτομο που έδωσε το πλοίο είναι ο Ζιντάστι, ο πράκτορας της DEA” λέει ο Ορχάν».

Νέα δεδομένα

Η αποκάλυψη του δικηγόρου του Ριγκαμπάντι και η παραδοχή του λιμενικού πως ο Ζιντάστι είναι πληροφοριοδότης ή πράκτορας της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ενάμιση χρόνο το όνομα του Ζιντάστι είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν μίλησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Αλεξάντερ Κλαπ στο πλαίσιο ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου στο περιοδικό «The New Republic».

Η αποκάλυψη πως ο Ζιντάστι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών αλλά πληροφοριοδότης της DEA δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την αξιοπιστία του μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος έχει προσκομίσει στον ανακριτή συγκεκριμένα στοιχεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημερινή δίκη και για τον ρόλο συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης υπέρ του αιτήματος Γιαννουσάκη για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των Ριγκαμπάντι, Ζιντάστι και Ορχάν, προκειμένου να λάβει ελαφρυντικό και σπάζοντας τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Τα εντάλματα

Ο δικηγόρος του Ριγκαμπάντι επισήμανε πως «έναν μήνα πριν από την κατάθεση του Γιαννουσάκη μεγάλη εβδομαδιαία εφημερίδα κάνει άρθρο και λέει πως δύο επιχειρηματίες φαίνεται να έχουν κατονομαστεί ως χρηματοδότες με 15.000.000 ευρώ, ένα μήνα πριν μάθει τι θα κατατεθεί».

Ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι παίζει και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος είχε αναφερθεί στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης κατά των Ριγκαμπάντι και Ζιντάστι από την ανακρίτρια Πειραιά.

«Βάζει τον Κουρτάκη από τα “Παραπολιτικά” και λέει για τους αλλοδαπούς χρηματοδότες πως καθυστερεί η έκδοση ενταλμάτων. Βουλευτής κάνει ερώτηση στον υπουργό και ο υπουργός διαβιβάζει στην ανακρίτρια να βγάλει τα εντάλματα» ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης στο δικαστήριο.

«Πέντε έξι δικαστές έχουν παραιτηθεί ή απειληθεί και μάρτυρες έχουν πεθάνει» συμπλήρωσε με νόημα σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας.

Γιάννης Κουρτάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This