Διακοπή με το… καλημέρα στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου;

Αν και αύριο αρχίζει η δίκη του Μπάμπη για τον πνιγμό της Καρολάιν, ακούγεται ότι ο δικηγόρος του θα ζητήσει αναβολή

Must Read

Καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ξεκινήσει η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, την Παρασκευή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου πρώην πιλότου, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς μπροστά στην 11 μηνών κορούλα τους στις 11 Μαΐου 2021, θα ζητήσει αύριο κιόλας διακοπή.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα» στον Alpha, ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης θα καταθέσει στο δικαστήριο αίτημα διακοπής, καθώς την ίδια ημέρα πρέπει να παρίσταται σε άλλη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ωστόσο, φέρεται ότι παραδέχτηκε πως «η υπόθεση δεν μπορεί να καθυστερήσει», ενώ σε άλλη εκπομπή αποκάλυψε ότι ο εντολέας του θα υποστηρίξει στο δικαστήριο, όπως και προανακριτικά, ότι διέπραξε το έγκλημα ενώ βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος «πάγωσε» το πανελλήνιο με την ειδεχθή πράξη του και, κυρίως, με το «θέατρο» που έπαιζε επί 37 ολόκληρες ημέρες, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου, καθώς επίσης για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Στυγερό έγκλημα

Να θυμίσουμε ότι ο πιλότος επιφύλαξε βασανιστικό θάνατο στην 20χρονη σύζυγό του Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την κοινή γνώμη είχε περιγραφεί στις 24 σελίδες της εισαγγελικής πρότασης ως ένα έγκλημα στυγερό, που τελέστηκε με ψυχραιμία, ενώ σοκαριστική είναι η παραδοχή ότι η άτυχη Καρολάιν δέχθηκε την επίθεση του συζύγου της όταν κοιμόταν και ήταν ανυποψίαστη.

Ο εισαγγελέας, βασιζόμενος πρωτίστως στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και στις λεπτομερείς καταγραφές του ρολογιού του θύματος, σημείωνε στο πόρισμά του: «Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφαλείας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξαρχής σκηνοθεσία της εις βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών Αρχών αποτελούν ισχυρότατα στοιχεία ενοχής του δράστη».

Στο σκαμνί και για τον βασανισμό και τον άγριο φόνο της Ρόξι

Για τον βάρβαρο φόνο του κουταβιού της Καρολάιν Κράουτς δικάζεται την Παρασκευή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως αποκαλύπτει η βρετανική «Daily Mail», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη δίκη για δολοφονία σκύλου στην Ελλάδα.

Μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας η δικηγόρος Ευαγγελία Τσανοπούλου , η οποία έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση του ζώου, τονίζει ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο της Αθήνας να τιμωρηθεί ο Αναγνωστόπουλος με το μέγιστο της ποινής που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ πέρυσι. Ειδικότερα, θα ζητήσει, ανεξάρτητα από την ποινή που μπορεί να του επιβληθεί για τον άγριο φόνο της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, να τιμωρηθεί με επιπλέον 10 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο του πέντε μηνών κουταβιού Ρόξι.

«Υπάρχουν δύο ζωές που χάθηκαν με βαρβαρότητα σε αυτό το φριχτό έγκλημα, της Καρολάιν και του σκύλου που λάτρευε» επεσήμανε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη και για τη Ρόξι». «Το έκανε αυτό σε έναν σκύλο που θεωρούνταν μέλος της οικογένειας… Η Καρολάιν αγαπούσε τη Ρόξι, η οποία ήταν πάντα δίπλα της» είπε και αποκάλυψε ότι «οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν το τελευταίο κλάμα της»... «Σήκωσε τη Ρόξι και την κρέμασε σαν να ήταν ένα κομμάτι κρέας» είπε.

«Ηταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της Ρόξι. (…) Ηταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, διότι ο σκύλος δεν δολοφονήθηκε απλά, αλλά πρώτα βασανίστηκε και μετά φονεύθηκε ζώντας φριχτές τελευταίες στιγμές. Ο σκύλος φορούσε το συνηθισμένο κολάρο του και κρεμάστηκε ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, που σημαίνει ότι πέθανε από πνιγμό και υπέφερε πολύ προτού αφήσει την τελευταία του πνοή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This