Κώστας Βαξεβάνης: «Ο Στουρνάρας απειλούσε τους μάρτυρες και την δικαιοσύνη!»

Must Read

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου για όσα είχε του είχε πει ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκο Μανιαδάκης.

Ο δημοσιογράφος παρέδωσε τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον Νίκο Μανιαδάκη, στα οποία τον πληροφορούσε για το λεγόμενο Harvard Project, το οποίο αφορούσε χρηματισμό πολιτικών προσώπων, και προέβλεπε ότι η Novartis θα έβαζε σε κυκλοφορία 10 νέα φάρμακα μέσω των «δεσμευμένων (engaged) πολιτικών» παρά τη σχετική απαγόρευση της Τρόικας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άδωνις Γεωργιάδης το είχε κάνει πράξη από τον Ιούνιο του 2013, έως τον Ιούνιο του 2014.

Μάλιστα στην κατάθεσή του ο Βαξεβάνης μίλησε για τη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Μανιαδάκη στην οποία ο μάρτυρας του αποκάλυψε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Θα γαμήσουμε και τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, και απειλούσε τον Μανιαδάκη ότι θα το κάνει πράξη μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Στουρνάρας του έλεγε να μη δρα μόνος του, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις απειλές του Γιάννη Στουρνάρα, που επικαλέστηκε ο Μανιαδάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει να επεξεργαστεί το νομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα γινόταν εφικτή η δίωξη των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και των εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και οι κ.κ. Α. Τάρκας και Ι. Φιλιππάκης στις απολογίες τους κατέθεσαν συντριπτικά στοιχεία, ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά.

Επιπλέον, ο ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης την 1η Μαΐου 2018, τού είχε αποκαλύψει ότι ενώ ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, συναντούσε συχνά τον ελεγχόμενο για την ίδια υπόθεση, υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη μάλιστα έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας σε μια στιγμή χαλαρού κλίματος, αφού τον χαρακτηρίζει «άνθρωπο της καρπαζιάς» και «λαγό».

Ο δημοσιογράφος μετά τα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκάλυψε στη δικαιοσύνη, ζήτησε να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία που στην εισαγγελία ώστε ο Νίκος Μανιαδάκης να διωχθεί για ψευδορκία και πλαστογραφία μετά χρήσεως, αλλά και να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση για το σκάνδαλο της Novartis.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» Βαξεβάνη: «Ο Μανιαδάκης ήταν πηγή μου για τη Novartis, μου αποκάλυψε εκβιασμό από Στουρνάρα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This