Σοβαρότατη καταγγελία Βαξεβάνη για την ανακρίτρια Κ. Αλεβιζοπούλου

Επιχείρησε να διακόψει την απολογία του μετά τις αποκαλύψεις! Εξαίρεση της ειδικής ανακρίτριας ζήτησε ο δημοσιογράφος και εκδότης

Must Read

Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επειδή ερεύνησε το σκάνδαλο της Novartis.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση δεν του επέτρεψε να καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητά του, ενώ τον πίεζε όπως αναφέρει, να σταματήσει τις αποκαλύψεις στις οποίες καθόλη τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. Μία καταγγελία που εάν ισχύει αποτελεί όνειδος όχι μόνο για την δικαιοσύνη αλλά για την Δημοκρατία. Μία ενέργεια που οπωσδήποτε εάν έγινε, σχετίζεται με τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη μέσω της απολογίας του για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του και σχολιάζει ότι το «σύστημα είναι σε αδιέξοδο»: «Μόλις κατέθεσα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας, η οποία απαίτησε να ολοκληρώσω την απολογία μου σήμερα δηλαδή  να μην παραδώσω το σύνολο των στοιχείων. Και αυτό ενώ, (ή ίσως επειδή) , όσοι συνωμότησαν για να καλυφθεί το σκάνδαλο Novartis σιωπούν ένοχα. Η Ανακρίτρια είπε πως έγινα από κατηγορούμενος κατήγορος. Συμφώνησα μαζί της λέγοντας πως δεν είναι ασυνήθιστο, όταν κάποιος κατηγορείται με αβάσιμες κατηγορίες, οι ρόλοι να αντιστρέφονται. Η απρόσμενη κίνηση της Ανακρίτριας, παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματά μου, αφού δεν μου επιτρέπει να καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κατά τη γνώμη μου αποδεικνύει επίσης πως το σύστημα είναι σε αδιέξοδο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι του Κώστα Βαξεβάνη κάνουν λόγο για απειλή και βάρβαρη παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων:

«Σήμερα η ανακρίτρια απεύθυνε τελεσίγραφο στον κ. Βαξεβάνη και στους συνηγόρους υπεράσπισής του ότι αν δεν τελειώσουν μέχρι σήμερα το βράδυ, θα θεωρήσει περαιωμένη την απολογία. Αυτό αποτελεί βάναυση και βάρβαρη παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου που δεν είχε άλλη επιλογή, παρά μόνο να ζητήσει την εξαίρεση της κυρίας ανακρίτριας από την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων της», υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

«Σήμερα υποστήκαμε, ουσιαστικά, μία απειλή, υπό τη μορφή επισήμανσης εκ μέρους της κυρίας ανακρίτριας κι εμείς επισημάναμε εντός εισαγωγικών, ότι κάτι συνέβη από χθες. Διότι χθες συζητούσαμε να μην κάνουμε για κάποιους λόγους που οφείλονται όχι σ’ εμάς, αλλά να συνεχίσουμε την Μ. Δευτέρα. Σήμερα μας ανακοινώθηκε, επαναλαμβάνω, υπό μορφή απειλής –η κυρία ανακρίτρια την ονόμασε επισήμανση- ότι σήμερα πρέπει να τελειώσουμε αλλιώς πως θα περαιωθεί σήμερα η διαδικασία της ανάκρισης. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ένα δείγμα ότι κάτι δεν πήγε καλά από χθες και κάτι δεν πάει καλά συνεχώς όσον αφορά αυτή την κατηγορία στο πρόσωπο του κυρίου Βαξεβάνη και το είχαμε επισημάνει εξαρχής, από το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου. Σήμερα διαβεβαιωθήκαμε, πράγματι ότι κάτι τρέχει. Πιστεύουμε ότι η συνέχεια δεν θα είναι ίδια με ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα είναι διαφορετική μέσα  στα πλαίσια της δικονομίας και μέσα στα πλαίσια της νομικής ευταξίας. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε την ανάκριση, όπως ακριβώς επιτάσσει ο νόμος και ο κώδικας ποινικής δικονομίας για το συμφέρον όλων μας. Επαναλαμβάνω: για το συμφέρον όλων μας», τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This