Μάρτυρας ηθοποιός «καίει» τον Λιγνάδη

Διαψεύδει τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη ότι δεν ήταν στην Επίδαυρο κατά τον επίδικο βιασμό νεαρού

Must Read

Συνάδελφος του ηθοποιός «έκαψε» σήμερα τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών μεταξύ των οποίων και ανηλίκων.

Ο ηθοποιός κατέθεσε για το επίμαχο τριήμερο 24 – 26 Ιουλίου του 2015 κατά το οποίο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ήταν στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς, μεταξύ των οποίων και τον καταγγέλλοντα για σε βάρος του βιασμό από τον κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας είδε τον ηθοποιό στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς.

Η μαρτυρία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την πολιτική αγωγή, καθώς ανατρέπει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι κατά το επίμαχο διάστημα δεν ήταν στην Επίδαυρο αλλά σε νησί των Επτανήσων…

«Αρχικά είχα δει στα μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015. Εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο. Έτσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά ωστόσο όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν το συζήτησα με μία γνωστή μου, και μου είπε, αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κύρια Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τα άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δεν σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος, δεν ήσασταν επιφυλακτικός;

Μάρτυρας: Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε φίλος και συμμαθητής του δεύτερου νεαρού που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

«Μια φορά μπροστά μου (Σ.Σ. ο κατηγορούμενος) είχε ζητήσει (Σ.Σ. από τον καταγγέλλοντα) να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δεν έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος (Σ.Σ. ο καταγγέλλων) αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του», ανέφερε ο μάρτυρας. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ταξίδεψε μαζί με τον καταγγέλλοντα και τον κατηγορούμενο στις 24 Ιουλίου 2015 στην Επίδαυρο, προσκομίζοντας στο δικαστήριο έξι φωτογραφίες που προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι, όπως υποστήριξε.

Στη μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 24/07/2015, μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου σύμφωνα με τον μάρτυρα, διακρίνεται ο ίδιος μαζί τον Δημήτρη Λιγνάδη και το νεαρό που καταγγέλλει το βιασμό του. Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των δικαστών και του εισαγγελέα της Έδρας.

Υπεράσπιση: Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πως μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι αυτή την ημέρα;

Μάρτυρας: Λογικά από τις ιδιότητες από τον υπολογιστή.

Υπεράσπιση: Στην επόμενη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία;

Μάρτυρας: Θα προσπαθήσω.

Υπεράσπιση: Πότε βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες;

Μάρτυρας: Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Υπεράσπιση: Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Να ανεβάζουμε δεν μας άφηνε.

Έδρα: Το βράδυ στη βεράντα του ξενοδοχείου, πόση ώρα μείνατε;

Μάρτυρας: Γύρω στα δέκα λεπτά.

Έδρα: Συζητούσατε κάτι με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι απλά να κοιτάω την θέα, να είμαστε χαλαροί και να ξεκουραζόμαστε.

Έδρα: Χωρίς να σας πει κάτι ο κατηγορούμενος σηκώθηκε και έφυγε;

Μάρτυρας: Ναι

Έδρα: Δεν θυμάστε να σας είπε κάτι αποτρεπτικό για να μην πάτε μέσα στο δωμάτιο;

Μάρτυρας: Αν ήταν να πάει για ύπνο θα έλεγε κάτι, μια καληνύχτα.

Πολιτική Αγωγή: Πηγαίνατε σπίτι του κατηγορούμενου, τι κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Καθόμασταν μιλάγαμε, βάζαμε ποτό, μιλούσαμε για τις προτιμήσεις μας στο ερωτικό κομμάτι…

Πολιτική Αγωγή: Εσείς ξεκινούσατε αυτές τις συζητήσεις;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος τις ξεκινούσε. Ρώταγε ποια είναι η αγαπημένη σου στάση, τι σου αρέσει, ποια είναι η προτίμηση σου.

Πολιτική Αγωγή: Και εσείς απαντούσατε στις ερωτήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Ήμουν και εγώ διστακτικός.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Ναι, δε θυμάμαι ονόματα ήταν και κορίτσια, συνομήλικοί μου και πιο μικροί.

Πολιτική Αγωγή: Τον Ιανουάριο το ’21 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη την παρέα του 2015;

Μάρτυρας: Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα έρχονταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Απριλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This