Υπόθεση Novertis: «Τα γύρισε» η Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της!

Must Read

Aποχώρησε από την «πίσω πόρτα» του Ανώτατου Δικαστηρίου η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αφού ολοκλήρωσε την πολύωρη κατάθεσή της στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελική λειτουργός απάντησε σε ερωτήσεις και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ράϊκου έκανε μία αναδρομή στο έργο της σχετικά με την υπόθεση της Novartis σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό του κεντρικού τροφοδότη-λογαριασμού (μαύρου χρήματος) της φαρμακοβιομηχανίας.

Εδώ να θυμίσουμε οτι ήταν η πρώτη εισαγγελέας Διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση. Παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα και μάλιστα, λίγες μέρες προτού λήξει η θητεία της. Στην επιστολή παραίτησής της είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει εντοπίσει 28.000.000 ευρώ «μαύρο χρήμα», που προοριζόταν για δωροδοκίες γιατρών και πολιτικών. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «μαύρο πολιτικό χρήμνα». Κατήγγειλε δε, στοχοποίησή της από μεγάλα συμφέροντα «στον χώρο του φαρμάκου». Μετά από ένα χρόνο ανέφερε πρώτη την ύπαρξη ενός «Ρασπούτιν» στην πολιτική ζωή, ενώ στράφηκε και νομικά κατά της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην σημερινή της κατάθεση η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς έκανε λόγο ξανά για τους λογαριασμούς που βρέθηκαν με δωροδοκίες γιατρών και άλλων, όχι όμως πολιτικών (κάτι που είχε επισημάνει στην επιστολή παραίτησής της)!

Παρόλα αυτά η κατάθεση Ράικου θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμη για την πορεία των ερευνών, όχι μόνον στη Δικαιοσύνη, αλλά και στη Βουλή που έχει ανοικτό το θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This