Τηλεοπτικές άδειες: Παραπομπή σε δίκη και του Καλογρίτσα προτείνει Εισαγγελέας!

Must Read

Την παραπομπή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να δικαστεί ο Ν. Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του, αλλά και ο Χρ. Καλογρίτσας για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο «φως» επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, όταν ο επιχειρηματίας… θυμήθηκε να καταγγείλει την υπόθεση. Φαίνεται μάλλον ότι η έμπνευση του του γύρισε μπούμερανγκ.

Αφορμή είχε αποτελέσει η αντιδικία του με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC με την οποία είχε υπογράψει σύμβαση για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου τύπου Mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα.

Στο πλαίσιο της αντιδικίας ο Χρ. Καλογρίτσας υποστήριξε πως η σύμβαση ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ο επιχειρηματίας είχε αποδώσει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, υποστηρίζοντας πως εκείνος τον έφερε σε επαφή με εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Γ. Αδηλίνη θα αξιολογηθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφανθεί ως προς την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This