Πόλεμος Ράικου – Παπαγγελόπουλου για τον «Ρασπούτιν»

Must Read

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκάλυψε χθες στην κατάθεσή της η Ελένη Ραίκου ως τον άνθρωπο που του είχε αποδώσει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» και ήταν το πρόσωπο αυτό που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Η εισαγγελική λειτουργός όπως είναι γνωστό παραιτήθηκε από τη θέση της στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της και με αφορμή την υπόθεση της Novartis ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 αναφερόταν για πρώτη φορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Οι αναφορές των κύκλων της κας Ράικου έγιναν τότε με αφορμή δημοσιεύματα, ότι εμβάστηκε ποσό 1.000 ευρώ σε λογαριασμό του ιατρού συζύγου της από την Novartis, στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που είχε εκπονήσει. Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θεώρησε τότε υπεύθυνη για τη διαρροή την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη καθώς και το πρόσωπο που υπέδειξε (δια των κύκλων της) ως «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης. Παρά τις πιέσεις η κα Ράικου δεν κατονόμασε τότε αυτό το πρόσωπο, κάτι που φέρεται να έκανε εχθές, ανοίγοντας πλέον τον ασκό του Αιόλου. Η κατάθεση βέβαια αυτή είναι κομβικής σημασίας καθώς δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο (εμπλεκόμενο ή μη στην υπόθεση) αλλά από δικαστικό λειτουργό. Έρχεται δε σε συνέχεια από τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος φωτογράφισε αλλά δεν κατονόμασε τον πρώην υπουργό.

Έτσι, μετά την κατάθεση της Ελένης Ράικου, για τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργούν από κοινού την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, ήταν μονόδρομος η διαβίβαση αμέσως σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης των δύο χθεσινών μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και όσα τους ενεχείρισαν τόσο η εισαγγελική λειτουργός όσο και ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους(υπομνήματα και έγγραφα).

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου

«Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου είναι ψέματα και έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω», υποστηρίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι στην επιστολή παραίτησής της η εισαγγελική λειτουργός δεν ανέφερε το παραμικρό για εκείνον.

Ο πρώην υπουργός στον οποίο η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προσέδωσε το …όχι και τόσο κολακευτικό παρατσούκλι «Ρασπούτιν» σε απάντηση – δήλωση η οποία διακινήθηκε στα ΜΜΕ, αρνείται όσα του καταλογίζει η Ελένη Ράικου, κάνοντας λόγο για «αντιπερισπασμό» εκ μέρους της, υπενθυμίζοντας της ότι εκείνη «μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς».

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This